Recepti 15. prosinca 2016.

Jednostavnije ne može: Domaći kikiriki maslac

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno, kremasto i fino - postoji li išta bolje? Ovaj brzi kikiriki maslac osvojit će vas na prvi griz!

Domaći kikiriki maslac jednostavnije je pripremiti nego što možete zamisliti. Trebat će vam samo kikiriki, 100 ml kokosovog ulja ili otopljenog maslaca, malo šećera i sol. Kikiriki rasporedite po posudi za pečenje pa ih tostirajte oko 10 minuta na 200 stupnjeva. Ubacite kikiriki u blender i usitnite ga. Dok se kikiriki usitni, ubacite kokosovo ulje ili maslac, malo šećera i soli. Blendajte dok ne dobijete gusti namaz. Prebacite dobiveni namaz u staklenku i uživajte u pravom domaćem, svježem kikiriki maslacu.

Možete ga koristiti za pripremu slastica ili jednostavno namazati na kruh za najljepše jutro.

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.