Špajza 08. prosinca 2016.

Mala škola: Kako jesti maslac od kikirikija

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Da se razumijemo, ne postoji pogrešan način konzumacije maslaca od kikirikija, no ipak, mi vam nudimo neke ideje kako ga uklopiti u svoj jelovnik.

Maslac od kikirikija s jogurtom

Umjesto uobičajenog mazanja maslaca od kikirikija na kruh s ili bez pekmeza za doručak, predlažemo kombinaciju s jogurtom i integralnim krekerima. Zagrijte nekoliko žličica maslaca od kirikija u mikrovalnoj i umiješajte ga u jogurt po želji, poput primjerice kremoznog grčkog tipa jogurta. Dodajte malo meda i natrgane integralne krekere i evo finog doručka koji će vas dugo držati sitima.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Palačinke od samo 3 sastojka

Tople palačinke za doručak sjajna su stvar, a još je sjajnije kad se pripreme u hipu bez puno muke. Potrebne su vam prezrele banane, jaja i pola šalice maslaca od kikirikija. Sastojci se umiješaju i bez čekanja palačinke peku na tavi.

Jesenski frape s bananama i čokoladom

Ovaj jesenski frape može biti bilo doručak ili popodnevni desert. Za 1 veće serviranje zamrznite dvije banane u plastičnoj posudi preko noći. Miksajte 2 žlice maslaca od kikirikija zajedno sa smrznutim bananama, 1 šalicom mlijeka, pola žličice ekstrakta vanilije i 40 g komadića čokolade. Kod miksanja čokoladu dodajte posljednju i kratko ju miksajte.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.