Recepti 03. listopada 2014.

Krema od sira i tikvica s krekerima od parmezana

Krema od sira i tikvica s krekerima od parmezana
gastro postao gastro.24sata.hr
Gusta, lagana i osvježavajuća krema odlično se slaže s prhkim krekerima od naribanog sira

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 130

Potrebno vam je

  • 350 g tikvice, zelene
  • 60 g krem sir
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 režanj češnjak
  • peršin, list
  • sol
  • 100 g parmezan
  • 2 mala žlica pšenično brašno, bijelo
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Najprije napravite krekere. U zdjelicu naribajte parmezan pa dodajte brašno i papar. Sve dobro promiješajte i rasporedite malene hrpice na papir za pečenje u limu.
  2. Poravnajte i pecite u vrućoj pećnici oko pet minuta dok se sir ne otopi. Izvadite i ohladite. Za to vrijeme napravite kremu od tikvica.
  3. Operite tikvice i narežite na komade pa ih skuhajte u puno vode da omekšaju. Procijedite ih te im dodajte češnjak, sir, maslinovo ulje, peršin, sol i papar prema ukusu. Sve usitnite štapnim mikserom. Ostavite da se malo ohladi pa napunite čašice kremom i u svaku stavite jedan kreker od parmezana.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.