gastro postao
Gusta, lagana i osvježavajuća krema odlično se slaže s prhkim krekerima od naribanog sira
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 130
Potrebno vam je
- 350 g tikvice, zelene
- 60 g krem sir
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 1 režanj češnjak
- peršin, list
- sol
- 100 g parmezan
- 2 mala žlica pšenično brašno, bijelo
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Najprije napravite krekere. U zdjelicu naribajte parmezan pa dodajte brašno i papar. Sve dobro promiješajte i rasporedite malene hrpice na papir za pečenje u limu.
- Poravnajte i pecite u vrućoj pećnici oko pet minuta dok se sir ne otopi. Izvadite i ohladite. Za to vrijeme napravite kremu od tikvica.
- Operite tikvice i narežite na komade pa ih skuhajte u puno vode da omekšaju. Procijedite ih te im dodajte češnjak, sir, maslinovo ulje, peršin, sol i papar prema ukusu. Sve usitnite štapnim mikserom. Ostavite da se malo ohladi pa napunite čašice kremom i u svaku stavite jedan kreker od parmezana.
Izvor Skuhatćute