Alfredo umak s piletinom dobro nam je poznat, a sada donosimo varijantu u kojoj su glavne zvijezde - kozice. Ovaj izvrstan lagani ručak gotov je za čas, a jako, jako fin. Isprobaj naš recept!
Ako tražiš neku ukusnu ideju za Badnjak, ili bilo koji drugi dan kada želiš pojesti nešto iz mora, onda su ovefettuccine Alfredo s kozicama pravi izbor za tebe! Gotove za samo 25 minuta, i najužurbaniji dan čine ljepšim i ukusnijim.
Svi dobro znamo piletinu Alfredo, no jasno nam je i da se s istim umakom izvrsno slažu i kozice tako da nam se ova ideja za ručak s morskim plodovima jako, jako sviđa. Jer tjestenina nam je najdraža hrana za utjehu!
Recept za fettuccine Alfredo s kozicama je u nastavku...
Fettuccine Alfredo s kozicama
foto: Flavor notes/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Fettuccine Alfredo s kozicama
15 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Fettuccine
450
g
Sol
Maslac
4
žlica
Kozice
450
g
Svježe mljeveni crni papar
Češnjak
2
režanj
Brašno
2
žlica
Slatko vrhnje
250
ml
Mlijeko
125
ml
Žumanjak
1
kom
Parmezan
1
šalica
Listići svježeg peršina
1
žlica
Postupak
Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ociejdi, sačuvaj oko 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine.
U velikoj tavi na srednjoj vatri ugrij 1 žlicu maslaca dok se ne rastopi. Dodaj kozice, posoli i popapri, i prži dok kozice ne poprime ružičastu boju i malo se ne zapeku sa svih strana, 2-3 minute po strani.
Makni s vatre i stavi sa strane.
Ostatak maslaca (2 žlice) rastopi na drugoj, velikoj tavi. Dodaj usitnjeni češnjak i prži ga dok ne zamiriši, maksimalno 1 minutu (pazi da ne zagori!). Umiješaj brašno i prži dok se brašno ne zapeče, oko 2 minute.
Umiješaj slatko vrhnje i mlijeko, a potom i umućeni žumanjak.
Pusti da lagano zakipi te ubaci svježe naribani parmezan.
Kad se sir potpuno rastopi i umak lagano zgusne, dodaj kuhanu tjesteninu i kozice, dobro promiješaj (najbolje je zapravo snažno protresati tavu).
Ako je umak pregust dodaj vode od kuhanja tejstenine koliko je potrebno.
Kušaj i dodaj još soli i papra ako je potrebno.
Pospi usitnjenim listićima svježeg peršina i s još malo svježe naribanog parmezana.