Recepti 03. listopada 2014.

Jiao zi - ravioli s mesom i povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Ravioli na kineski način

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 283

Tijesto

  • 250 g glatko brašno
  • voda
  • sol

Nadjev

  • 250 g mljeveno meso
  • 100 g kupus glavati, bijeli
  • 1 kom poriluk (bijeli dio)
  • sol
  • 1 žličica šećer, kristal
  • papar
  • 0.50 žlica ulje suncokretovo
  • 0.50 žlica vino bijelo
  • voda
  • začinsko bilje

Priprema

  1. Zamijesite tijesto od sastojaka. U drugoj posudi pomiješajte sastojke za punjenje. Kad dobijete jednoličnu smjesu, njome nadjenite tijesto koje ste prije toga čašom narezali na komade u obliku kruga. Od nadjevenog tijesta oblikujte raviole. Zakuhajte u loncu vodu te ubacite raviole, ali plamen neka ostane jak. Pomiješajte kako se ne bi zalijepili za dno.
  2. Smanjite plamen na srednju jačinu i pustite da se kuhaju šest minuta. Provjerite je li nadjev gotov prije nego što ih izvadite iz vode. Poslužite sa salatom u umacima prema želji.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.