gastro postao
Ravioli na kineski način
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 283
Tijesto
- 250 g glatko brašno
- voda
- sol
Nadjev
- 250 g mljeveno meso
- 100 g kupus glavati, bijeli
- 1 kom poriluk (bijeli dio)
- sol
- 1 žličica šećer, kristal
- papar
- 0.50 žlica ulje suncokretovo
- 0.50 žlica vino bijelo
- voda
- začinsko bilje
Priprema
- Zamijesite tijesto od sastojaka. U drugoj posudi pomiješajte sastojke za punjenje. Kad dobijete jednoličnu smjesu, njome nadjenite tijesto koje ste prije toga čašom narezali na komade u obliku kruga. Od nadjevenog tijesta oblikujte raviole. Zakuhajte u loncu vodu te ubacite raviole, ali plamen neka ostane jak. Pomiješajte kako se ne bi zalijepili za dno.
- Smanjite plamen na srednju jačinu i pustite da se kuhaju šest minuta. Provjerite je li nadjev gotov prije nego što ih izvadite iz vode. Poslužite sa salatom u umacima prema želji.
Izvor Skuhatćute