gastro postao
Jednostavna i zdrava juha za svaku priliku!
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 104
Potrebno vam je
- 650 g mladi špinat
- 300 g kupus glavati, bijeli
- 50 g ulje suncokretovo
- 1 kom peršin, korijen
- 60 g luk ,bijeli
- 60 g mladi luk
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 1 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 0.50 kom paprika, zelena
- 3 žlica krušne mrvice
- 3 dl pileći temeljac
Priprema
- Skuhajte špinat i kupus u malo vode, ocijedite i izmiksajte. Manje od pola odvojite i stavite sa strane - to će vam trebati za mesne rolice, a u preostali dio dodajte tvrdo skuhani žumanjak koji dobro zgnječite vilicom i pomiješajte.
- Na ulju prepržite sitno sjeckani peršin i luk te sitno sjeckani mladi luk, ulijte temeljac i kuhajte pola sata. Dodajte pripremljeni špinat i kupus s kuhanim žumanjkom pa posolite i popaprite. Odvojenoj smjesi špinata i kupusa dodajte sitno sjeckanu crvenu papriku, krušne mrvice i žumanjak. Premažite pileći file, zarolajte, učvrstite čačkalicama i ispecite na tavi. Narežite i poslužite u juhi.
Izvor Skuhatćute