gastro postao
Topla i gusta juha grijat će vas u hlanim danima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 109
Potrebno vam je
- 25 g maslac, slani
- 3 kom slanina suha, masna
- 1 kom luk ,crveni
- 400 g poriluk (cijeli)
- 3 kom krumpir, zreli
- 1.40 l povrtni temeljac
- 150 ml vrhnje za kuhanje
Priprema
- U velikom loncu popržite na maslacu luk i slaninu (3 trake).
- Dodajte narezane krumpire i poriluk pa kuhajte pet minuta povremeno miješajući.
- Dodajte temeljac, začinite i zakuhajte. Kuhajte 20 minuta.
- Dodajte vrhnje i izmiksajte juhu. Začinite je i poslužite s hrskavim komadima slanine (4 komada) ili poprženim kruhom.
Izvor Skuhatćute