Recepti 13. listopada 2014.

Juha od poriluka, slanine i krumipira

gastro postao gastro.24sata.hr
Topla i gusta juha grijat će vas u hlanim danima

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 109

Potrebno vam je

  • 25 g maslac, slani
  • 3 kom slanina suha, masna
  • 1 kom luk ,crveni
  • 400 g poriluk (cijeli)
  • 3 kom krumpir, zreli
  • 1.40 l povrtni temeljac
  • 150 ml vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. U velikom loncu popržite na maslacu luk i slaninu (3 trake).
  2. Dodajte narezane krumpire i poriluk pa kuhajte pet minuta povremeno miješajući.
  3. Dodajte temeljac, začinite i zakuhajte. Kuhajte 20 minuta.
  4. Dodajte vrhnje i izmiksajte juhu. Začinite je i poslužite s hrskavim komadima slanine (4 komada) ili poprženim kruhom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.