Recepti 13. listopada 2014.

Juha od povrća s tjesteninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogao juha bit će ukusna i lagana uvertira u glavno jelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 507

Potrebno vam je

  • 100 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 200 g mrkva, crvena
  • 300 g tikvice, zelene
  • 300 g korijen koromača
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 100 g tjestenina s jajima
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Narežite dimljenu slaninu, mrkvu, tikvice i koromač na kockice.
  2. Zagrijte ulje u loncu, pržite slaninu na srednjoj temperaturi dvije minute, dodajte mrkvu pa pržite još dvije minute. Dodajte koromač, prelijte litrom vode, a vatru pojačajte na najjače.
  3. Kad juha zavrije, dodajte sitnu tjesteninu. Smanjite vatru na srednju temperaturu pa nakon četiri minute dodajte tikvice i sve kuhajte još tri minute. Posolite i popaprite, prema želji pospite začinskim travama te odmah poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.