gastro postao
Bogao juha bit će ukusna i lagana uvertira u glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 507
Potrebno vam je
- 100 g slanina suha (prerašt. mršava)
- 200 g mrkva, crvena
- 300 g tikvice, zelene
- 300 g korijen koromača
- 1 žlica ulje maslinovo
- 100 g tjestenina s jajima
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Narežite dimljenu slaninu, mrkvu, tikvice i koromač na kockice.
- Zagrijte ulje u loncu, pržite slaninu na srednjoj temperaturi dvije minute, dodajte mrkvu pa pržite još dvije minute. Dodajte koromač, prelijte litrom vode, a vatru pojačajte na najjače.
- Kad juha zavrije, dodajte sitnu tjesteninu. Smanjite vatru na srednju temperaturu pa nakon četiri minute dodajte tikvice i sve kuhajte još tri minute. Posolite i popaprite, prema želji pospite začinskim travama te odmah poslužite.
Izvor Skuhatćute