gastro postao
Tanjur pun zdravlja i aroma za svako godišnje doba
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 124
Potrebno vam je
- 2 kom tikvice, zelene
- 2 kom mrkva, crvena
- kurkuma
- sol
- papar
- 1 režanj češnjak
- 1 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 1 žlica sjemenke lana
- 1 žlica sjemenke bundeve, oljušt. sušene
- 1 žlica sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
- 0.33 mala žlica đumbir, korijen
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- peršin, list
- 1 prstohvat list bosiljka
Priprema
Sjemenke su korisnije organizmu kada su mljevene pa je zato bolje ubaciti ih u multipraktik i samljeti, a ne dodati ih na kraju kad je sve već gotovo.
- Mrkvice i tikvice nareži na tanje kolutiće te prokuhaj cca 15 minuta u slanoj vodi. Bilo bi dobro da mrkvu staviš 5 minuta prije tikvica pošto njoj treba malo duže.
- Kad je povrće kuhano, dio vode odliješ (ja obično ostavim taman toliko da prekrije povrće, ali ovisno o željenoj gustoći možeš ostaviti i više ili manje), a ostatak ubaciš u multipraktik, dodaš sitno sjeckani češnjak i sve ostale začine, kao i sjemenke lana, sezama, bundeve i suncokreta, mlijeko i sjeckani đumbir te sve zajedno samelješ.
- Promiješaš i uživaš u okusu i mirisu.
Izvor Zdrava Krava