gastro postao
Što s ostatkom pire krumpira? Napravi fine i jednostavne hrskave popečke...
Ostaci hrane uvijek se mogu iskoristiti, a ovo je odličan način kako iskoristiti pire krumpir koji ti je ostao od ručka. Priprema je zaista jednostavna, a uz samo nekoliko sastojaka, stari pire krumpir dobit će sasvim novi okus.
Sastojci:
- 2 šalice pire krumpira
- 1 jaje
- 1 mali crveni luk, sitno sjeckan
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice crnog papra
- 2 1/2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
- U zdjeli lagano pomiješati pire krumpir, jaje, luk, sol i papar dok se sastojci ne sjedine.
- Na srednje jakoj vatri zagrijati ulje na tavi. Kad je vruće, dodati oko 1/4 šalice krumpirove smjese u tavu u obliku pogačice. Izravnati na debljinu otprilike 1 centimetar.
- Peći dok dno ne postane smeđe i hrskavo. Okrenuti i peći jednako i s druge strane.
- Izvaditi na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće.
- Poslužiti ih tople uz umak od kiselog vrhnja.
Dobar tek!