Recepti 25. rujna 2019.

Kad ne znaš što s viškom pire krumpira napravi hrskave popečke

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Što s ostatkom pire krumpira? Napravi fine i jednostavne hrskave popečke...

Ostaci hrane uvijek se mogu iskoristiti, a ovo je odličan način kako iskoristiti pire krumpir koji ti je ostao od ručka. Priprema je zaista jednostavna, a uz samo nekoliko sastojaka, stari pire krumpir dobit će sasvim novi okus.

 

Možda vas zanima... Pire krumpir iz pećnice - jer pirea uvijek napraviš previše! Recepti

 

Sastojci:

  • 2 šalice pire krumpira
  • 1 jaje
  • 1 mali crveni luk, sitno sjeckan
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice crnog papra
  • 2 1/2 žlice maslinovog ulja

 

Možda vas zanima... Zapečeni krumpir sa sirom uz koji ćeš zaboraviti na meso Recepti

 

Priprema:

  1. U zdjeli lagano pomiješati pire krumpir, jaje, luk, sol i papar dok se sastojci ne sjedine.
  2. Na srednje jakoj vatri zagrijati ulje na tavi. Kad je vruće, dodati oko 1/4 šalice krumpirove smjese u tavu u obliku pogačice. Izravnati na debljinu otprilike 1 centimetar.
  3. Peći dok dno ne postane smeđe i hrskavo. Okrenuti i peći jednako i s druge strane.
  4. Izvaditi na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće.
  5. Poslužiti ih tople uz umak od kiselog vrhnja.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.