Recepti 20. prosinca 2017.

Kad ti život da limune - napravi limuncine!

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Limuncini će zasladit će vaša nepca i dati vam potrebnu energiju.

Limuncini su ušećerene korice limuna i idealan su spoj gorčine limunove kore i slatkoće koju daje šećer. Idealno za one koji vole ovakav gorko-slatki spoj okusa. Ova originalna kiselo slatka dalmatinska poslastica jednostavna je za pripremu, a odlična je zamjena za grickalice na stolu.

Limuncini se vrlo jednostavno pripremaju ali pritom je nužno da imate domaće limune koji nisu prskani.

 

Možda vas zanima... Za opuštanje: Mirisni keksići od limuna Recepti

 

Možda vas zanima... Arancini od naranče su mirisne i slasne grickalice Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 5 domaćih neprskanih limuna
  • 200 g šećera
  • 200 ml vode
  • 200 g šećera u koji ćete korice uvaljati

Priprema:

  1. Ogulite limune i narežite koricu na štapiće željene debljine. Ako želite da budu manje gorki, nakratko ih blanširajte u vreloj vodi, ali ovaj korak nije nužan. Kontrast gorčine limuna i slatke korice ono je što limuncine čini zabavnima.
  2. Pomiješajte vodu i šećer pa kuhajte na srednje jakoj vatri dok se šećer ne rastopi da dobijete sirup. Dodajte limunove korice, smanjite vatru i pustite neka krčka oko pola sata ili dok korice ne postanu prozirne. Izvadite ih iz sirupa i poslažite na masni papir, svaki štapić posebno.
  3. Pustite da odstoje, ohlade se i ocijede preko noći. Sutradan ih uvaljajte u šećer i ostavite da se suše još jedan dan. Čuvajte u staklenkama, dodajte biskvitima i čokoladnim kolačima ili grickajte samostalno.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.