gastro postao
Braniteljska zadruga "Završće" pripremila je kruh ispod peke
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 94
Potrebno vam je
- 2 kg crno brašno
- 10 dag suhi kvasac
- 5 dag sol
- 0.30 dl ulje maslinovo
- voda
Priprema
- Ručno miješajte brašno s vodom, kvascem i solju dok se ne počne odvajati od stijenki posude.
- Ostavite tijesto u prostoriji u kojoj je temperatura iznad 30°C oko pola sata dok se ne udvostruči.
- Izmijesite i ostavite 15-ak minuta da još naraste. Oblikujte tijesto i stavite ga pod peku.
- U “Završću” šamot griju tankom grabovinom, a od istog drveta napravi se žar kojim se zasipa peka.
- Kruh će se pod pekom ispeći za sat vremena, a potom se očisti od luga i ostavi da se hladi jedan sat.