Recepti 13. listopada 2014.

Keksi od kvinoje i brusnica

Keksi od kvinoje i brusnica
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte recept za ovaj desert jednako dobrog okusa i mirisa

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 129

Potrebno vam je

  • 1.50 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
  • 1 mala žlica sol
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 100 g maslac, neslani
  • 0.25 šalica šećer, kristal
  • 0.25 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 0.25 šalica med, vrcani
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 0.50 mala žlica ekstrakt badema
  • 1 šalica kvinoja
  • 1 šalica zobene pahuljice
  • 1 šalica brusnice, sušene
  • 0.50 šalica badem, oljušteni suhi

Priprema

  1. Pećnicu zagrijati na 190˚C. Obložiti dva pleha papirom za pečenje.
  2. Pomiješati brašno, sol i prašak za pecivo u srednju posudu.
  3. Pomoću miksera izmiješati maslac, šećer i med do mekane kreme. Umiješati jaja i ekstrakte badema i vanilije te miješati još 2 minute.
  4. U smjesu maslaca i šećera postepeno dodavati po pola šalice smjese od brašna.
  5. Zatim umiješati kuhanu ohlađenu kvinoju, zob, brusnice i bademe do jednolične smjese.
  6. Svaki keks formirati od dvije žlice tijesta i odložiti na papir za pečenje sa razmakom od 2,5 cm.
  7. Peći u zagrijanoj pećnici 12- 15 minuta do zlatne boje a zatim ohladiti.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.