Recepti 13. listopada 2014.

Keksi s maslinovim uljem

Keksi s maslinovim uljem
gastro postao gastro.24sata.hr
Keksi za sve koji su alergični na mlijeko i jaja, jer ih nema, a okus im je opet bogat

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 525

Potrebno vam je

  • 2 kom sok od naranče (prirod. svježi)
  • 80 ml ulje maslinovo
  • 2 žlica limunova korica
  • 2 žlica narančina kora
  • 1 kom vanilin šećer
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 2.50 žlica rakija šljivovica (33 vol % alkoh.)
  • 130 g integralno brašno
  • 130 g pšenično brašno, bijelo
  • 120 g muscovado smeđi šećer
  • 80 g bademi,mljeveni
  • 1 mala žlica prašak za pecivo

Priprema

  1. U zdjeli pomiješajte sok od naranača, maslinovo ulje, koricu limuna i naranče, vanilin šećer, cimet, rakiju i smeđi šećer.
  2. Dodajte prašak za pecivo mješavini brašna pa brašno polako dodajte tekućoj smjesi. Tome dodajte mljevene bademe ili orahe. Ukoliko želite dodajte smjesi sitno kosane grožđice ili tamnu čokoladu rezanu na komadiće. Sve dobro izmiješajte, prekrijte zdjelu folijom i stavite u frižider da odstoji sat i pol vremena.
  3. Kad se tijesto stisnulo i ohladilo razvaljajte ga na pola centimetra debljine te modulom za kekse ili tek običnom čašom režite oblike. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, na lim kojeg ste prekrili papirom za pečenje slažite kekse i pecite 15-ak minuta, odnosno dok ne postanu zlatno žuti.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.