gastro postao
Keksi za sve koji su alergični na mlijeko i jaja, jer ih nema, a okus im je opet bogat
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 525
Potrebno vam je
- 2 kom sok od naranče (prirod. svježi)
- 80 ml ulje maslinovo
- 2 žlica limunova korica
- 2 žlica narančina kora
- 1 kom vanilin šećer
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 2.50 žlica rakija šljivovica (33 vol % alkoh.)
- 130 g integralno brašno
- 130 g pšenično brašno, bijelo
- 120 g muscovado smeđi šećer
- 80 g bademi,mljeveni
- 1 mala žlica prašak za pecivo
Priprema
- U zdjeli pomiješajte sok od naranača, maslinovo ulje, koricu limuna i naranče, vanilin šećer, cimet, rakiju i smeđi šećer.
- Dodajte prašak za pecivo mješavini brašna pa brašno polako dodajte tekućoj smjesi. Tome dodajte mljevene bademe ili orahe. Ukoliko želite dodajte smjesi sitno kosane grožđice ili tamnu čokoladu rezanu na komadiće. Sve dobro izmiješajte, prekrijte zdjelu folijom i stavite u frižider da odstoji sat i pol vremena.
- Kad se tijesto stisnulo i ohladilo razvaljajte ga na pola centimetra debljine te modulom za kekse ili tek običnom čašom režite oblike. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, na lim kojeg ste prekrili papirom za pečenje slažite kekse i pecite 15-ak minuta, odnosno dok ne postanu zlatno žuti.