gastro postao
Kesteni će dati potpuno drugačiji okus kelju
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 14
Potrebno vam je
- 1 kom kelj glavati
- 1 žlica maslac, slani
- 1 kom luk ,crveni
- sol
- svježe mljeveni papar
- 5 dl povrtni temeljac
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 2 šaka kesten
Priprema
- Kelj očistite, izrežite, dvaput polijte kipućom vodom. Skuhajte, ocijedite i ohladite.
- U posudu stavite maslac, prepržite malo sjeckanog luka. Dodajte kelj, posolite, popaprite podlijte juhom i dobro promiješajte.
- Pirjajte 30 minuta, posipajte brašnom, dodajte ulje i kuhane oguljene kestene i pirjajte još neko vrijeme.