Recepti 13. listopada 2014.

Kelj s kestenjem

gastro postao gastro.24sata.hr
Kesteni će dati potpuno drugačiji okus kelju

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 14

Potrebno vam je

  • 1 kom kelj glavati
  • 1 žlica maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 5 dl povrtni temeljac
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 3 žlica ulje suncokretovo
  • 2 šaka kesten

Priprema

  1. Kelj očistite, izrežite, dvaput polijte kipućom vodom. Skuhajte, ocijedite i ohladite.
  2. U posudu stavite maslac, prepržite malo sjeckanog luka. Dodajte kelj, posolite, popaprite podlijte juhom i dobro promiješajte.
  3. Pirjajte 30 minuta, posipajte brašnom, dodajte ulje i kuhane oguljene kestene i pirjajte još neko vrijeme.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.