gastro postao
Hrenovke možda nisu najzdravije, ali ih obožavamo u hrskavom omotaču od tijesta
Nekada nije mogla proći zabava ili obiteljsko druženje bez kiflica s hrenovkama, a zbog finog okusa i nostalgije, rado ih jedemo i danas. Hrenovke možda nisu zdrave poput brokule, ali su neodoljive. Pripremi kiflice s hrenovkama i razveseli cijelu obitelj!
Sastojci:
- 500 g pšeničnog brašna
- 250 ml mlijeka
- 1 dl suncokretova ulja
- 1 suhi kvasac
- 4 hrenovke
- 1 jaje
- Sol
Priprema
- Umiješajte suhi kvasac u mlako mlijeko i ostavite sa strane 5 min. U zdjeli pomiješajte brašno, 1 žličicu soli, mlijeko sa kvascem i ulje.
- Zamijesite tijesto i ostavite pola sata da se diže. Tijesto razvaljajte na tanko i izrežite ga na trakice.
- Hrenovke izrežite na manje komade (ovisi o veličini kiflica). Oko svakog komada hrenovke omotajte trakicu tijesta.
- Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i na njega poslažite kiflice. Premažite ih razmućenim jajetom i posolite. Pecite kiflice oko 20 min na 180°C.
Dobar tek!