Recepti 13. listopada 2014.

Kineski pileći rezanci

gastro postao gastro.24sata.hr
Hrana pripremljena u woku brzo je gotova, a sačuvat će sve okuse i mirise

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 767

Potrebno vam je

  • 1 mala žlica ulje sezamovo
  • 125 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 vezica mladi luk
  • 100 g grašak, suhi
  • 1 kom čili papričica
  • 2 žlica soja umak
  • 75 g kuhana šunka
  • 250 g tjestenina s jajima
  • 2 žlica korijander

Priprema

  1. Zagrijte ulje u teflonskoj tavi ili woku. Kada ulje postane dovoljno toplo, dodajte pileća prsa i pržite ih uz stalno miješanje 2-3 minute.
  2. Dodajte mladi luk, grašak (kojemu se jede i zrnje i mahune) i čili pa nastavite pržiti, stalno miješajući, još 2 minute. Nakon toga dodajte tamni sojin umak i šunku.
  3. U međuvremenu skuhajte rezance u velikom loncu ključale vode. Ubacite rezance u vodu i potom smanjite vatru te kuhajte 3-4 minute. Dobro ih ocijedite.

Hrana pripremljena u woku brzo je gotova, a sačuvat će sve okuse i mirise

Izvor Centar-zdravlja.net

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.