Malo je onih koji ne vole piletinu, a pogotovo kada dolazi u kombinaciji s majonezom i omiljenim nam povrćem. Sve što trebaš jest oprati i pripremiti sastojke, piletinu skuhati ili speći, a ostale sastojke nasjeckati i pomiješati sve zajedno.
Recept u nastavku odnosi se na klasičnu verziju, no ti po želji u nju možeš dodati i malo naribanoga zelja ili zelene salate, krastavaca, rajčice ili paprike, kukuruza...
Sastojci:
- 500 g kuhanih/pečenih pilećih prsa natrganih na komadiće ili nasjeckanih na kockice
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice crnog papra
- 200 mL majoneze
- 2 žlice limunovog soka
- 60 g sitno nasjeckanog celera
- 20 g narezanih badema po želji
Priprema: Sve sastojke pripremi i pomiješaj u velikoj zdjeli. Stavi u hladnjak na sat vremena i pospi peršinom prije posluživanja. U slast!