gastro postao
Tradicionalno bosansko jelo koje potiče još iz osmanskog doba
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 691
Potrebno vam je
- 2 kom jaje kokošje
- 1.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 2 šalica glatko brašno
- 3 žlica ulje suncokretovo
- 4 kom krumpir, mladi
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 režanj češnjak
- 5 žlica maslac, slani
Priprema
- Od jaja, mlijeka, brašna i ulja umutite tijesto te posolite i pobiberite po vlastitom okusu.
- Tijesto mora biti malo gušće od smjese za palačinke
- Krumpir očistiti i naribajte na ribežu ali ne presitno (na stranici za ribanja jabuka.
- Posudu u kojoj ćete peći premažite s maslacem.
- Pecite na temperaturi od 180 Celzijevih stupnjeva 30 minuta. Ako jelo nije gotovo, produžite pečenje još 10 minuta.
- Pripremite preljev tako da zagrijete mlijeko i maslac. Gotovu kljukušu prelijete preljevom i vratite u pećnicu.
- Nakon 10 minuta poslužite.
Tradicionalno bosansko jelo koje potiče još iz osmanskog doba
Izvor Đurđica Protić i Lorenka Copić