Recepti 03. listopada 2014.

Kobasice s povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Svinjske kobasice narežite te ih zajedno s nasjeckanim povrćem zapecite na grill tavi

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 788

Potrebno vam je

  • 500 g krumpir, zreli
  • 500 g mrkva, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 kom crvena paprika
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 500 g kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
  • 75 g maslac, slani
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ogulite mrkve, krumpire i luk. Narežite krumpire i mrkve na ploške, a uk naribajte na deblje kolutove. Očistite i operite paprike pa ih narežite na deblje rezance. Narežite kobasicu na ploške.
  2. Na veliki komad aluminijske folije složite krumpir, mrkvu, luk, paprike i rajčice. Od strana folije oblikujte visok rub. Stavite na sastojke komadiće maslaca pa sve posolite i popaprite.
  3. Stavite na povrće odgovarajući komad folije kao poklopac. Pržite 30 minuta na roštilj-tavi. Potom okrenite krumpire, povrće i kobasicu pa poklopljeno pržite još 30 minuta. Poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.