gastro postao
Svinjske kobasice narežite te ih zajedno s nasjeckanim povrćem zapecite na grill tavi
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 788
Potrebno vam je
- 500 g krumpir, zreli
- 500 g mrkva, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom paprika, zelena
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 1 kom crvena paprika
- 2 kom rajčica, crvena
- 500 g kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
- 75 g maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Ogulite mrkve, krumpire i luk. Narežite krumpire i mrkve na ploške, a uk naribajte na deblje kolutove. Očistite i operite paprike pa ih narežite na deblje rezance. Narežite kobasicu na ploške.
- Na veliki komad aluminijske folije složite krumpir, mrkvu, luk, paprike i rajčice. Od strana folije oblikujte visok rub. Stavite na sastojke komadiće maslaca pa sve posolite i popaprite.
- Stavite na povrće odgovarajući komad folije kao poklopac. Pržite 30 minuta na roštilj-tavi. Potom okrenite krumpire, povrće i kobasicu pa poklopljeno pržite još 30 minuta. Poslužite.
Izvor Skuhatćute