Recepti Zdrava i fina ljetna jela 20. srpnja 2022.

Kocke za juhu, pomoćnik brojnim jelima, ne samo juhama

foto: Nestlé

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Kocka kakvu danas poznajemo, osmišljena je 50 – ih godina prošlog stoljeća, a njezina receptura je tijekom godina dovedena do savršenstva

Kocke za juhu ili bujon kocke, temeljac su za razna jela i služe kao odličan saveznik u kuhinji. Temeljac obogaćuje, nadopunjuje, ističe okus te daje kremastu notu jelima.

Štede vrijeme za pripremu obroka i lako se pripremaju. Prije svega jer nam služe za izradu brzog, odličnog temeljca, dodatka brojnim jelima. Jelima daju punoću okusa, dodaju začine te dobru mjeru soli. Uvriježeno je mišljenje da se bujon kocke dodaju samo juhama, no cijeli je spektar jela kojima će ovi dodaci dati poseban, neodoljiv okus.

 | Author: Nestlé foto: Nestlé

MAGGI kocke za juhu (bujon kocke), bez umjetnih boja i aroma, uobičajeno se pripremaju na sljedeći način: u 0,5 L kipuće vode otopi se jedna kocka i kuha na laganoj vatri. Nakon toga, po želji, dodaje se juhama, umacima, gulašima, varivima, mesu te jelima od povrća, riže i tjestenine.

Na policama hrvatskih trgovina nalaze se MAGGI pileće, povrtne i goveđe kocke.

Goveđe kocke sjajne su za sve recepte s crvenim mesom i povrćem te predstavljaju dodatak koji ovim jelima daje posebnu, neodoljivu notu. Savjet kulinarskih majstora: ako želite pripremiti savršeni bolognese umak, izmrvite MAGGI goveđu kocku izravno u umak od rajčice! Ako, pak, želite pripremiti nezaboravan goveđi paprikaš, MAGGI goveđu kocku pomiješajte s dvije žlice ulja i dobro utrljajte u meso, promiješajte i ostavite da odstoji nekoliko sati u hladnjaku. Kasnije skuhajte paprikaš na način na koji ga i inače kuhate.

 | Author: Nestlé foto: Nestlé

Receptura MAGGI povrtne kocke kombinira najkvalitetnije povrće za superioran okus. Kocka se može dodati u topla, ali i hladna jela, a predstavlja savršenu vegetarijansku opciju. Vrlo se lako mrvi, stoga je idealna za aromatiziranje gazpacha i povrća prženog u tavi.

Pileće kocke umiješajte u omiljeni rižoto, povrće ili juhu, a dobre su i kod pripreme ukusnog bijelog mesa. Ako pripremate quiche ili gratinirana jela, kocku je najbolje izmrviti.

MAGGI je brend koji je već više od 100 godina pouzdani suputnik u kuhinjama diljem svijeta. Dodaci jelima osmišljeni su kako bi pojednostavili pripremanje obroka i dali im punoću okusa, a istovremeno i inspirirali za kulinarsko eksperimentiranje. MAGGI proizvodi predstavljaju put do autentičnih okusa koje možda dosad niste probali i čine jednostavnim pripremu recepata za koje ste mislili da ih je teško provesti u djelo.

 | Author: Nestlé foto: Nestlé

Prve MAGGI kocke za juhu osmišljene su još 1900. godine. Kocka kakvu danas poznajemo, osmišljena je 50 – ih godina prošlog stoljeća, a njezina receptura je tijekom godina dovedena do savršenstva. Danas, nakon više stoljeća od osnivanja ovog brenda, u svijetu se svake sekunde priprema 4.600 porcija hrane s MAGGI proizvodima, od čega su u brojnim porcijama upravo omiljene MAGGI kocke.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.