gastro postao
Kokos kuglice su nezaobilazna slastica tijekom blagdana jer se pripremaju upravo od ostataka biskvita...
Svi nepravilni rubovi i viškovi biskvita nerijetko završavaju u jednoj posudi te se na samom kraju predblagdanske avanture u kuhinji od toga oblikuju kuglice.
Biskvitu se dodaju čokolada, mlijeko i rum, povremeno i mljeveni keksi, a nitko se ne buni ni protiv orašastih plodova ili suhog voća. Obično se valjaju u kokos, ali pristojna alternativa su i sitno nasjeckani lješnjaci, čokoladne mrvice ili čak čokoladna glazura sa začinima poput cimeta ili pak čilija. U slast!
Sastojci:
- 300 g biskvita
- 100 g rastopljene čokolade
- 150 ml mlijeka
- 50 g rastopljenog maslaca
- 4 žlice ruma
- 100 g kokosa
Priprema:
- Razmrvi biskvit pa ga poveži rastopljenom čokoladom, mlijekom, rastopljenim i rashlađenim maslacem i rumom. Ako primijetiš da se mrvi, dodaj još malo mlijeka.
- U suprotnom, mekanu smjesu zgusni kokosovim brašnom.
- Stavi smjesu u hladnjak na pola sata. Oblikuj kuglice i uvaljaj ih u kokosovo brašno.