Recepti 13. listopada 2014.

Kolač od špinata i koprive

gastro postao gastro.24sata.hr
Kolač ne mora uvijek biti sladak i visokokaloričan

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 240

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom crvena paprika
  • 1 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
  • 5 g prašak za pecivo
  • 3 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 300 g mladi špinat
  • 300 g kopriva
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Koprivu i špinat kratko blanširajte. Što ih kraće držite u vrućoj vodi, više će se zadržati vrijedni sastojci. Dobro procijedite (rukama, kako ne bi ostalo vode), ohladite i narežite na sitno.
  2. Na maslinovom ulju prodinstajte sitno sjeckani luk, dodajte crvenu papriku narezanu na sitne kockice i stavite na stranu da se malo ohladi.
  3. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte mlijeko i maslinovo ulje. Sve promiješajte i dodajte špinat, koprivu, luk i papriku. Dobro izmiješajte te pecite u manjem kalupu (veličine 23 cm) obloženim papirom za pečenje na 180 stupnjeva, 25 minuta.

Izvor Zdrava Krava

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.