gastro postao
Kolač ne mora uvijek biti sladak i visokokaloričan
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 240
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom crvena paprika
- 1 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica pšenično brašno (puno zrno 100% )
- 5 g prašak za pecivo
- 3 žlica mlijeko kravlje, punomasno
- 2 žlica ulje maslinovo
- 300 g mladi špinat
- 300 g kopriva
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Koprivu i špinat kratko blanširajte. Što ih kraće držite u vrućoj vodi, više će se zadržati vrijedni sastojci. Dobro procijedite (rukama, kako ne bi ostalo vode), ohladite i narežite na sitno.
- Na maslinovom ulju prodinstajte sitno sjeckani luk, dodajte crvenu papriku narezanu na sitne kockice i stavite na stranu da se malo ohladi.
- U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte mlijeko i maslinovo ulje. Sve promiješajte i dodajte špinat, koprivu, luk i papriku. Dobro izmiješajte te pecite u manjem kalupu (veličine 23 cm) obloženim papirom za pečenje na 180 stupnjeva, 25 minuta.
Izvor Zdrava Krava