gastro postao
Kombinacija bijele čokolade i brusnica stvorena je za hladnije jesenske dane, a uz to, ovaj će kolač biti upravo idealan i uz šalicu tople kave ili čaja.
Divni mirisi, jednostavna priprema i sastojci koji su stvoreni za hladnije dane, savršen su recept za sočan sezonski biskvit kolač. Spojite bijelu čokoladu i brusnice u sočnom, mekom i spužvastom biskvitu, dodajte mu šalicu tople kave ili čaja, pa uživajte u popodnevnom specijalitetu na najslađi mogući način.
Potrebno vam je:
- 250 g bijele čokolade
- 250 g maslaca
- 150 g sušenih brusnica
- 100 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 150 g šećera
- 5 jaja
Postupak pripreme:
- Pećnicu upalite na 200°C.
- Čokoladu ugrubo narežite na manje komade i stavite u vatrostalnu posudu. Dodajte maslac i polako otapajte na pari.
- Brašno i prašak za pecivo prosijte u posebnu zdjelu pa dodajte šećer.
- Otopljenu čokoladu s maslacem umiješajte u suhe sastojke uz miješanje do homogene smjese bez grudica.
- Jaja razmutite u posebnoj zdjeli pa dodajte u smjesu s brusnicama te sve promiješajte.
- Smjesu ulijte u lagano namašćeni kalup za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici 20-25 min.
- Pečeni kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi jedan sat prije rezanja.
Dobar tek!