Recepti 18. studenoga 2018.

Kolač s bijelom čokoladom i brusnicama za toplija popodneva

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija bijele čokolade i brusnica stvorena je za hladnije jesenske dane, a uz to, ovaj će kolač biti upravo idealan i uz šalicu tople kave ili čaja.

Divni mirisi, jednostavna priprema i sastojci koji su stvoreni za hladnije dane, savršen su recept za sočan sezonski biskvit kolač. Spojite bijelu čokoladu i brusnice u sočnom, mekom i spužvastom biskvitu, dodajte mu šalicu tople kave ili čaja, pa uživajte u popodnevnom specijalitetu na najslađi mogući način.

 

Možda vas zanima... Crumble cake: biskvitima dajte novu dimenziju Recepti Možda vas zanima... Pahuljasti biskvit za torte od samo tri sastojka Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Potrebno vam je:

  • 250 g bijele čokolade
  • 250 g maslaca
  • 150 g sušenih brusnica
  • 100 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • 5 jaja

Postupak pripreme:

  1. Pećnicu upalite na 200°C.
  2. Čokoladu ugrubo narežite na manje komade i stavite u vatrostalnu posudu. Dodajte maslac i polako otapajte na pari.
  3. Brašno i prašak za pecivo prosijte u posebnu zdjelu pa dodajte šećer.
  4. Otopljenu čokoladu s maslacem umiješajte u suhe sastojke uz miješanje do homogene smjese bez grudica.
  5. Jaja razmutite u posebnoj zdjeli pa dodajte u smjesu s brusnicama te sve promiješajte.
  6. Smjesu ulijte u lagano namašćeni kalup za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici 20-25 min.
  7. Pečeni kolač ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi jedan sat prije rezanja.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.