gastro postao
Zaboravi na prašak za pecivo, sodu ili ulje i napravi ukusan biskvit za torte od samo tri sastojka
Ovaj je biskvit jednostavan, praktičan, lako se reže i dobro pristaje uz brojne kreme. Mi smo ga isprobali u kombinacijama s mousseom, ganacheom i kremom od sira i bili smo izuzetno zadovoljni rezultatima.
Slobodno u smjesu dodaj koricu limuna, neki ekstrakt ili vanilin šećer, a gotove kore možeš premazati sokom agruma, mlijekom, likerima - ovisno o torti koju pripremaš.
Sastojci:
- 6 jaja
- 250 g glatkog brašna
- 200 g šećera
Priprema:
- Pripremi kalup za tortu promjera 22 ili 24 cm.
- Odvoji žumanjke i bjelanjke.
- Izmiksaj žumanjke sa 100 g šećera u kremastu i svjetliju smjesu.
- Istuci bjelanjke s preostalih 100 g u čvrsti snijeg. Budi strpljiva i pažljiva, kako ga ne bi premalo ili previše izradila.
- Sjedini obje smjese, dodaj brašno i izmiješaj kuhačom ili silikonskom špatulom.
- Peci otprilike pola sata na 180 stupnjeva, ovisno o pećnici.
Ako želiš napraviti tamnu koru, pomiješaj kakao u prahu s malo vruće vode, a zatim ga ulij u smjesu. Ako zaboraviš na vodu, kakao bi mogao isušiti biskvit.
Sretno s pripremom torte. U slast!