Recepti 7844 prikaza 05. srpnja 2018.

Pahuljasti biskvit od samo tri sastojka

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaboravite na prašak za pecivo, sodu ili ulje i napravite ukusan biskvit za torte od samo tri sastojka…

Ovaj je biskvit jednostavan, praktičan, lako se reže i dobro pristaje uz brojne kreme. Mi smo ga isprobali u kombinacijama s mousseom, ganacheom i kremom od sira i bili smo izuzetno zadovoljni rezultatima.

Slobodno u smjesu dodajte koricu limuna, neki ekstrakt ili vanilin šećer, a gotove kore možete premazati sokom agruma, mlijekom, likerima – ovisno o torti koju pripremate.

 

Možda vas zanima... Jednostavna torta sa svježim sirom i pekmezom od jagoda Kolumne

 

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 250 g glatkog brašna
  • 200 g šećera

Priprema:

  1. Pripremite kalup za tortu promjera 22 ili 24 cm.
  2. Odvojite žumanjke i bjelanjke.
  3. Izmiksajte žumanjke sa 100 g šećera u kremastu i svjetliju smjesu.
  4. Istucite bjelanjke s preostalih sto grama u čvrsti snijeg. Budite strpljivi i pažljivi, kako ga ne bi premalo ili previše izradili.
  5. Sjedinite obje smjese, dodajte brašno i izmiješajte kuhačom ili silikonskom špatulom.
  6. Pecite otprilike pola sata na 180 stupnjeva, ovisno o vašoj pećnici.

 

Ako želite napraviti tamnu koru, pomiješajte kakaoo u prahu s malo tople vode, a zatim ga ulijte u smjesu. Ako zaboravite na vodu, kakao bi mogao isušiti biskvit.

 

Možda vas zanima... Sladoledna torta od vanilije i borovnica Recepti

 

Uživajte u pripremi!

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.