Recepti 12. ožujka 2022.

Pahuljasti biskvit za torte od samo tri sastojka

Jednostavan biskvit od tri sastojka foto: STOCKFOOD
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaboravi na prašak za pecivo, sodu ili ulje i napravi ukusan biskvit za torte od samo tri sastojka

Ovaj je biskvit jednostavan, praktičan, lako se reže i dobro pristaje uz brojne kreme. Mi smo ga isprobali u kombinacijama s mousseom, ganacheom i kremom od sira i bili smo izuzetno zadovoljni rezultatima.

Slobodno u smjesu dodaj koricu limuna, neki ekstrakt ili vanilin šećer, a gotove kore možeš premazati sokom agruma, mlijekom, likerima - ovisno o torti koju pripremaš.

 

Možda vas zanima... Čokoladni ganache: Veliki vodič za pripremu Špajza

 

 

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 250 g glatkog brašna
  • 200 g šećera

Priprema:

  1. Pripremi kalup za tortu promjera 22 ili 24 cm.
  2. Odvoji žumanjke i bjelanjke.
  3. Izmiksaj žumanjke sa 100 g šećera u kremastu i svjetliju smjesu.
  4. Istuci bjelanjke s preostalih 100 g u čvrsti snijeg. Budi strpljiva i pažljiva, kako ga ne bi premalo ili previše izradila.
  5. Sjedini obje smjese, dodaj brašno i izmiješaj kuhačom ili silikonskom špatulom.
  6. Peci otprilike pola sata na 180 stupnjeva, ovisno o pećnici.

Ako želiš napraviti tamnu koru, pomiješaj kakao u prahu s malo vruće vode, a zatim ga ulij u smjesu. Ako zaboraviš na vodu, kakao bi mogao isušiti biskvit.

 

Sretno s pripremom torte. U slast!

 

Možda vas zanima... Staklena glazura: Sve što trebaš znati prije pripreme Špajza Možda vas zanima... Slojevita torta od pistacija i trešanja Kolumne

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Newlika 12:37 16. Siječanj 2021.

    Takav biskvit pečem od svoje desete godine da ne velim kolko imama sad. U obliku rolade, malo pekmeza i evo super kolača.