gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 1 jaje
- 1 jogurt
- 2 žlica masti (ili stolnog margarina)
- 1 p.z.p.
- 3 žlica šećera
- 1 vanilija
- 500 g glatkog brašna
- 4 veće jabuke (ja sam 8 manjih)
- 6 prema želji žlica šećera
- 2 mala žlica cimeta
Priprema
- Izribati jabuke. Staviti u posudu pa dinstati, jabukama dodati šećera po želji (probajte koliko volite slatko) možete i jednu vaniliju.
- Kada jabuke smekšaju, ispuste sok dodati cimet. Miješati sve 2 minute pa staviti bjelanjak i brzo, brzo sve miješati kako bi se jabuke povezale. Urađene jabuke ostaviti da se hlade zatim pripremiti tijesto.
- TIJESTO Razmutiti žumance, dodati jogurt, šećer, vaniliju, 2 žlice masti ili 2 žlice stolnog margarina (možete otopiti da vam je lakše mijesiti).
- Brašna dodajete koliko tijesto podnese, staviti 1 p.z.p. Ja sam pripremila 500 gr brašna što mi je bilo dovoljno za posipanje i smjesu te je od toga ostalo cc 100 gr brašna višak.
- Rukama dobro sjediniti sve sastojke u posudi. Nakon toga prebaciti tijesto na ravnu pobrašnjelu površinu i dobro umijesiti. Tijesto podijeliti na dva dijela. Razvaljati na veličinu pleha u kojem će se peći. Staviti tijesto zatim jabuke rasporediti i preko drugi dio tijesta. Vilicom probušite zadnju koru na nekoliko mjesta kako bi izlazila para. Peći 30-40 min na 200°-170°.