Recepti 28. prosinca 2017.

Kolač za odrasle: Rum kocke s ananasom

Rum kocke s ananasom
gastro postao gastro.24sata.hr
Šalimo se, svi ga mogu jesti! Isprobajte recept za ovaj sočan ukusan kolač koji na najbolji način kombinira rum i ananas

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 863

 

Ananas | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Glazura i ananas

  • 0.50 šalice sm. šećera
  • 1.50 šalica tamnog ruma
  • 0.25 šalice maslaca
  • 0.50 ananasa

Biskvit

  • 230 g maslaca
  • 2 šalice šećera
  • 4 jaja
  • 1 mala žlica ekstrakta vanilije
  • 1 mala žlica tamnog ruma
  • 2.50 šalica pšeničnog brašna
  • 0.50 male žlice soli
  • 0.50 šalice oraha
  • sladoled od vanilije

Priprema

  1. Pećnicu zagrijati na 180˚C.
  2. Za pripremu glazure i ananasa u manjoj posudi otopiti smeđi šećer sa šalicom tamnog ruma na srednjoj vatri. Kada zavrije, nastaviti zagrijavati uz povremeno miješanje dok tekućina ne reducira za otprilike 1/3.
  3. Zatim umiješati maslac i ananas, nježno miješajući kako bi se ananas glazirao sa svih strana.
  4. Maknuti sa vatre i ostaviti 3 minute da odstoji. Kriške ananasa posložiti u četvrtasti kalup za kolač tako da prekrije dno.
  5. Za pripremu biskvita pomoću miksera izmiješati maslac i šećer do lagane i podatne kreme, oko 3 minute. Zatim dodati jedno po jedno jaje, miješajući na srednjoj brzini. Umiješati vaniliju i rum pa miksati 30 sekundi. Postepeno umiješati brašno i sol.
  6. Tako pripremljeno gusto tijesto prebaciti u kalup preko ananasa te posuti orasima. Peći oko 70 minuta pa ohladiti 15 minuta.
  7. Nakon hlađenja kolač preokrenuti tako da ananas bude na vrhu.
  8. Zagrijati ranije pripremljenu glazuru sa preostalih ½ šalice ruma. Kolač rezati na kocke i servirati sa sladoledom od vanilije i toplom glazurom od ruma.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.