gastro postao
"Kolačići Crna šuma" su mini verzija nadaleko poznate i popularne torte.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Složeno
Kalorija po osobi: 286
Financijeri
- 125 g bademovo brašno
- 100 g šećer, kristal
- 15 g kukuruzni škrob
- 2 g prašak za pecivo
- 185 g bjelanjak kokošji
- 40 g maslac, neslani
- 50 g tamna čokolada
- 25 g glatko brašno
- 50 g višnje
Krema od čokolade
- 325 g slastičarska krema
- 200 g tamna čokolada
- 500 g vrhnje za šlag
Slastičarska krema
- 240 g mlijeko kravlje, punomasno
- 60 g vrhnje za šlag
- 90 g žumanjak kokošji (sirovi )
- 90 g šećer, u prahu
- 10 g kukuruzni škrob
- 10 g rižin škrob
- 1 kom mahuna vanilije
Priprema
- Za financijere: Za financijere pomiješajte u posudi sve sastojke u prahu i onda dodajte bjelanjke.
- Rastopite čokoladu u drugu posudu, dodajte maslac i sve zajedno dodajte prvoj smjesi.
- Napuniti silikonske kalupe za financijere do pola sa smjesom i dodajte višnje u sirupu, prethodno ocijeđene i osušene.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva na 10 min.
- Slastičarska krema: Pripremite slastičarsku kremu tako da istučete žumanjke s 10 g šećera, dodajte kukuruzni i rižin škrob.
- U lončić staviti mlijeko da zakipi, zajedno s vrhnjem i vanilijom.
- Prelijte mlijeko i vrhnje u smjesu od žumanjaka.
- Dobro miješajte da ne nastanu grudice, vratite na vatru i kuhajte dok se krema ne zgusne.
- Za čokoladnu kremu: Zagrijte na vatri slasticarsku kremu na 35C dodajte otopljenu čokoladu i polako miješajte.
- Dodati tučeno slatko vrhnje, napuniti do vrha kalupa za financijere (hladne) i staviti u zamrzivač da se stisne.
- Kada su potpuno ohlađeni, financijere izvaditi iz kalupa te dekorirati s višnjama preostalom slastičarskom kremom te slastičarskom kremom u kojoj je otopljena čokolada, te kojom višnjom.