gastro postao
Zalogajčići od tijesta sa sirom i nadjevom od voća i marcipana
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 199
Tijesto od sira
- 250 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 250 g maslac, slani
- 2 žlica šećer, kristal
- sol
Nadjev
- 2 kom breskva
- 100 g višnje
- 50 g marcipan
- 2 žlica limunov sok
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 žlica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Priprema
- Ostavite svježi sir da se ocijedi. Potom s brašnom, maslacem, šećerom i solju od njega Brzo zamijesite tijesto. Stavite ga 30 minuta na hladno mjesto, a potom razvaljajte. Izrežite list tijesta na kvadrate dužine 13 cm. Od preostalog tijesta izrežite male krugove.
- Ogulite breskve i izvadite koštice pa ih narežite na ploške. Operite i očistite višnje. Na svaki kvadrat tijesta stavite komadić marcipana. Potom dodajte ploške bresaka i višnje. Poškropite limunovim sokom.
- Sastavite vrhove tijesta u sredini pa na njih stavite krug od tijesta. Izmiješajte žumanjak i vrhnje pa premažite tijesto. Pecite oko 20 minuta na 200°C.
Izvor Skuhatćute