Recepti 03. listopada 2014.

Kolačići s breskvama i višnjama

gastro postao gastro.24sata.hr
Zalogajčići od tijesta sa sirom i nadjevom od voća i marcipana

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 199

Tijesto od sira

  • 250 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 250 g maslac, slani
  • 2 žlica šećer, kristal
  • sol

Nadjev

  • 2 kom breskva
  • 100 g višnje
  • 50 g marcipan
  • 2 žlica limunov sok
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 žlica vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. Ostavite svježi sir da se ocijedi. Potom s brašnom, maslacem, šećerom i solju od njega Brzo zamijesite tijesto. Stavite ga 30 minuta na hladno mjesto, a potom razvaljajte. Izrežite list tijesta na kvadrate dužine 13 cm. Od preostalog tijesta izrežite male krugove.
  2. Ogulite breskve i izvadite koštice pa ih narežite na ploške. Operite i očistite višnje. Na svaki kvadrat tijesta stavite komadić marcipana. Potom dodajte ploške bresaka i višnje. Poškropite limunovim sokom.
  3. Sastavite vrhove tijesta u sredini pa na njih stavite krug od tijesta. Izmiješajte žumanjak i vrhnje pa premažite tijesto. Pecite oko 20 minuta na 200°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.