gastro postao
Hrskavi kolačići s mekanim voćem u sredini
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 77
Potrebno vam je
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica limunova korica
- 1 kom jaje kokošje
- 40 g maslac, slani
- 21 g kvasac, svježi
- 250 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 20 kom šljiva
- 20 kom šećer u kocki
- ulje suncokretovo
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- 50 g šećer, kristal
Priprema
- Prosijte brašno u posudu. U sredini napravite udubljenje pa u njega stavite šećer, sol i limunovu koru. Umutite jaje pa ga s maslacem dodajte brašnu. Izmiješajte kvasac s mlakim mlijekom.
- Kvasac s mlijekom dodajte brašnu i mikserom zamijesite ljepljivo tijesto. Ostavite pokriveno 30 minuta da se diže. Operite šljive, zarežite ih i izvadite koštice. U svaku stavite kockicu šećera.
- Na pobrašnjenoj radnoj površini premjestite tijesto pet minuta. Potom ostavite da se diže još 15 minuta. Tijesto tanko razvaljajte i izrežite na 20 pravokutnika. Na svaki komad tijesta stavite šljivu i omotajte tijestom. Zagrijte puno masnoće u loncu te uronite kolačiće. kad su gotovi, pospite šećerom i cimetom.
Izvor Skuhatćute