Recepti 03. listopada 2014.

Kozice u gustom umaku od rajčica i hrena

gastro postao gastro.24sata.hr
Lagan i zdrav obrok s okusom mora

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 361

Kozice

  • 1000 g repovi kozica
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 8 kom jaje kokošje
  • 1.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 10 g prašak za pecivo
  • ulje suncokretovo

Umak

  • 0.50 šalica sok od rajčice (prirodni svježi)
  • 1 mala žlica hren
  • 0.50 mala žlica worchester umak
  • 0.50 mala žlica alkoholni ocat
  • 0.50 mala žlica limunov sok
  • 1 vezica peršin, list

Priprema

  1. Kozice uvaljajte u razmućena jaja pa u mješavinu brašna, praška za pecivo, soli i papra. Ispržite ih u dubokom ulju. Za umak pomiješajte sve sastojke i ohladite.

Lagan i zdrav obrok s okusom mora

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.