Recepti 03. listopada 2014.

Krem juha od batata

gastro postao gastro.24sata.hr
Odlična okrijepa u hladne jesenske i zimske dane.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 4

Potrebno vam je

  • 2 žlica maslac, neslani
  • 1 šalica luk ,crveni
  • celer, korijen
  • poriluk (bijeli dio)
  • 1 režanj češnjak
  • 1000 g batat
  • 1 l pileći temeljac
  • 1 kom štapić cimeta
  • 0.25 mala žlica muškatni oraščić
  • 1.50 šalica mlaćenica
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Otopite maslac u dubokoj tavi. Dodajte nasjeckani luk i pržite ga pet minuta. Nakon toga umiješajte celer i poriluk te pržite još pet minuta. Dodajte sjeckani češnjak pa pržite još dvije minute.
  2. Ubacite narezani batat, zalijte temeljcem pa umiješajte cimet i oraščić. Neka zavrije, smanjite vatru i ostavite da se krčka 20 minuta. Izvadite štapić cimeta i propasirajte juhu. Umiješajte mlaćenicu te kratko promiješajte na umjerenoj vatri. Začinite solju i paprom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.