gastro postao
Odlična okrijepa u hladne jesenske i zimske dane.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- 2 žlica maslac, neslani
- 1 šalica luk ,crveni
- celer, korijen
- poriluk (bijeli dio)
- 1 režanj češnjak
- 1000 g batat
- 1 l pileći temeljac
- 1 kom štapić cimeta
- 0.25 mala žlica muškatni oraščić
- 1.50 šalica mlaćenica
- sol
- papar
Priprema
- Otopite maslac u dubokoj tavi. Dodajte nasjeckani luk i pržite ga pet minuta. Nakon toga umiješajte celer i poriluk te pržite još pet minuta. Dodajte sjeckani češnjak pa pržite još dvije minute.
- Ubacite narezani batat, zalijte temeljcem pa umiješajte cimet i oraščić. Neka zavrije, smanjite vatru i ostavite da se krčka 20 minuta. Izvadite štapić cimeta i propasirajte juhu. Umiješajte mlaćenicu te kratko promiješajte na umjerenoj vatri. Začinite solju i paprom.
Izvor Skuhatćute