Recepti 13. listopada 2014.

Krem juha od čičoke

Krem juha od čičoke
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasta juha od čičoke, gomoljaste biljke koja se smatra najzdravijom zamjenom za krumpir

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1004

Potrebno vam je

  • 25 g maslac, neslani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 500 g čičoka
  • 400 ml mlijeko kravlje (1.8% masti )
  • 400 ml povrtni temeljac
  • 25 g kukuruzno brašno ( isklicano )
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 mala žlica peršin, list
  • 2 mala žlica vrhnje kiselo (20% masti)

Priprema

  1. Rastopite maslac u velikoj tavi, dodajte sjeckani luk i pirjajte dok ne omekša.
  2. Dodajte češnjak i čičoke izrezane na kriške i pirjajte još nekoliko minuta. Potom dodajte povrtni temeljac i mlijeko, poklopite i pustite da se krčka na laganoj vatri 25 minuta ili dok čičoke potpuno ne omekšaju. Izmiksajte štapnim mikserom.
  3. U maloj posudi pomiješajte kukuruzno brašno s dvije žlice vode i potom umiješajte nekoliko žlica juhe. Tu smjesu polako ulijte u juhu, stavite na vatru i pustite da provrije, neprestano miješajući.
  4. Maknite s vatre, dodajte soli i papra po želji, umiješajte svježi peršin i vrhnje prije posluživanja.
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BeNadica 17:07 30. Listopad 2016.

    kakvo je to isklicano kukuruzno brašno? Može konkretna preporuka, gdje nabaviti?