Recepti Genijalni recepti za zdrav i ukusan početak dana 29. prosinca 2021.

Neodoljivo kremast sezonski desert koji moraš probati!

; Slasna krema idealan je sezonski desert foto: Josip Regović/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Nasja Duplančić, autorica bloga Mama ja sam gladan!, donosi ti recept za pravu sezonsku poslasticu.

Ako si u potrazi za jednostavnim, a savršeno ukusnim desertom, na pravom si mjestu! Nasja Duplančić, pripremila je kremu od butternut tikve s domaćom granolom, a recept te čeka u nastavku. Svakako isprobaj! 

 | Author: Josip Regović/PIXSELL Nasja Duplančić pripremila je recept za kremu od butternut tikve s domaćom granolom; foto: foto: Josip Regović/PIXSELL

Sastojci za kremu:

  • 1/2 butternut tikve (prerezane po duljini)
  • 1 žlica soka naranče
  • 1 žlica soka limuna
  • korica 1 limuna i naranče
  • 1 žličica ribanog đumbira
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • agavin sirup ili med po želji
  • 1,5 dl mlijeka

Za granolu:

  • 30 g maslaca
  • 1-2 žlice agavinog sirupa
  • 150 g badema
  • 50 g zobenih pahuljica(krupnih)
  • 50 g suncokretovih sjemenki
  • listići kokosa (opcionalno)
  • 1 žličica cimeta

 | Author: Josip Regović/PIXSELL Blogerica Nasja Duplančić je u pripremi granole koristila Braun MultiQuick; foto: foto: Josip Regović/PIXSELL

Priprema granole: 

  1. Bademe stavi u Braun MultiQuick štapni mikser s posudom za sjeckanje. 
  2. Grubo ih usitni, tako da ostanu bademi nasjeckani na četvrtine.
  3. Bademe prebaci u zdjelu pa dodaj sjemenke suncokreta, zobene pahuljice, cimet i sve dobro promiješaj.
  4. Maslac rastopi na tavi pa ga umiješaj u gore navedene sastojke.
  5. Dodaj agavin sirup po ukusu, ovisno o tome koliko slatko voliš. 
  6. Sve dobro promiješaj pa stavi u veću tavu tako da sjemenke budu raspoređene u jednom sloju.
  7. Peci granolu uz često okretanje, dok ne dobije smećkastu boju. Pripazi da ne zagori.
  8. Kada je granola gotova, prebaci ju na podlogu da se ravnomjerno ohladi. Dio ćeš koristiti za kremu, a dio spremi u staklenku za doručak.

Krema:

  1. Tikvu prereži na pola po duljini pa jednoj polovici tikve izdubi dio sa sjemenkama.
  2. Tikvu stavi na lim za pečenje i peci ju u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 - 200 C oko 30 minuta, odnosno dok ne omekša.
  3. Izvadi tikvu iz pećnice, pusti da se malo ohladi pa žlicom izdubi meso i izmiksaj ga Braun ručnim mikserom. Trebala bi dobiti glatki pire.
  4. Pire od bundeve prebaci u lonac. Dodaj koricu i sok od limuna i naranče, vaniliju, đumbir, agavin sirup i mlijeka toliko da dobiješ glatku kremu.
  5. Kremu kratko kuhaj na laganoj vatri. Kušaj i dodaj po potrebi još mlijeka ili začina.
  6. Kremu ulij u čašice pa na vrh stavi granolu i listiće kokosa ili grožđice.

Slatka palačinka | Author: Josip Regović/PIXSELL Krema od butternut tikve s domaćom granolom i listićima kokosa; foto: foto: Josip Regović/PIXSELL

Kuhanje više ne mora biti stresno uz vrijednog pomagača u tvojoj kuhinji!  

S MultiQuick sistemom "sve-u-jednom" sada možeš učiniti sve što zamisliš u kuhinji. S novim modelom Braun MultiQuick 9, ali i cijelim asortimanom MultiQuick štapnih miksera, sada možeš miješati, nasjeckati, narezati, naribati, umutiti, samljeti, narezati na kockice i mijesiti. Dolazi s tri nastavka: sjeckalica, pjenjača i plastični vrč, a zahvaljujući funkciji EasyClick+, brzo i jednostavno možeš zamijeniti nastavke. S ovom tehnologijom MultiQuick sistem objedinjuje brojne kuhinjske aparate u jedno inovativno rješenje.

Sponzorirani sadržaj: missGASTRO za missMIND

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.