Recepti 13. listopada 2014.

Krema od jogurta i vanilije

Krema od jogurta i vanilije
gastro postao gastro.24sata.hr
Brzi desert možete napraviti i od domaćeg jogurta. Voće birajte po ukusu (marelicu, krušku, jagodu, borovnice) a kremu ukrasite metvicom koja daje svježinu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 478

Potrebno vam je

  • 250 g jogurt (3.2% masti)
  • 250 ml vrhnje za šlag
  • 40 g šećer, u prahu
  • 1 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom mahuna vanilije
  • 2 kom breskva
  • 2 mala žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Mahunu vanilije zarežite po duljini te je dodajte u lončić s mlakim mlijekom. Kuhajte na laganoj vatri kako bi mlijeko preuzelo okuse vanilije. Nemojte dopustiti da mlijeko prokuha. Nakon desetak minuta ugasite vatru i ostavite da odstoji.
  2. Mahunu vanilije izvadite, a mlijeko procijedite od sjemenki i ostavite da se ohladi.
  3. Vrhnje za šlag pomiješajte sa šećerom u prahu te istucite čvrsti snijeg.
  4. Dodajte jogurt te ponovno pjenjačom miješajte da se prožme sa šlagom. Tako dobiveni šlag s aromom jogurta umiješajte u mlijeko s vanilijom koje se posve ohladilo.
  5. Dobivenu smjesu izlijete u male staklenke ili čaše te ostavite u hladnjaku, u dubokom smrzavanju, da se ohlade barem sat.
  6. Zrele breskve ogulite, pošećerite i promiješajte da postanu kremaste, ali ih nemojte gnječiti. Servirajte breskve na ohlađenu kremu.

Izvor "Tako me mama učila", Marina Gaši

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.