Recepti Juha 11. studenoga 2025.

Kremasta i zasitna filipinska juha s ostacima mesa

Juha
10 MIN
15 MIN
4
JEDNOSTAVNO
sopas juha
Filipinska juha sopas
foto: FOXY FOLKSY/Pinterest
Filipinska juha sopas kombinacija je ostataka kuhane piletine i tjestenine u mliječnoj juhi... I savršen je comfort food - donosimo provjeren recept!

Kako to obično biva kada kuhamo ili pečemo pile, uvijek ga ostane. I tu ovaj recept spašava stvar. Sopas je filipinska verzija pileće juhe s tjesteninom, koja spaja ono što često imamo u hladnjaku: komadiće piletine, povrće i malo mlijeka.

Rezultat je gust, kremast i mirisan obrok u kojem se makaroni savršeno stope s povrćem i juhom koja podsjeća na domaće, ali s azijskim twistom.

tex mex pileća juha Možda vas zanima... Tex Mex pileća juha gotova za 30 minuta Recepti

Više od "domaćeg lijeka"

U originalu se često koristi meso s kostiju, kuhana tjestenina i razno sezonsko povrće – od mrkve i celera do kupusa i graška. Dodaje se i patis (riblji umak), koji ne dominira okusom, ali daje dubinu koju voda ili čista juha ne mogu. Iako je sopas najpoznatiji kao jelo za djecu i prehlade, jednom kad ga probaš, postat će puno više od "domaćeg lijeka".

Ostatke čuvaj u hladnjaku do 5 dana ili zamrzni do mjesec dana – a prije podgrijavanja, samo dodaj još malo mlijeka da vrati kremoznost. Recept je u nastavku...

sopas juha | Author: FOXY FOLKSY/Pinterest Filipinska juha sopas foto: FOXY FOLKSY/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Filipinski sopas
10 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Suncokretovo ulje 2 žlica
  • Luk 1 kom
  • Češnjak 2 režanj
  • Celer - stabljika 1 kom
  • Mrkva 2 kom
  • Riblji umak 1 žlica
  • Tjestenina 225 g
  • Kuhana pileća prsa 150 g
  • Pileći temeljac 2 l
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar 0,25 žličica
  • Mlijeko 0,25 šalica
Postupak
  1. U velikom loncu (od 6 litara ili više) zagrij ulje na srednje jakoj vatri. Dodaj nasjeckane luk, češnjak, celer i mrkvu pa pirjaj dok ne omekšaju i zamirišu, oko 3 minute. Dodaj riblji umak i promiješaj.


  2. Dodaj tjesteninu i natrganu piletinu, promiješaj. Ulij pileći temeljac. Povećaj vatru dok ne zavrije, zatim poklopi, smanji vatru i kuhaj dok tjestenina ne omekša, oko 10 minuta.


  3. Začini juhu solju i paprom po ukusu. Ugasni vatru i dodaj mlijeko (kako ne bi zgrušalo pri kuhanju). Dobro promiješaj i posluži u dubokim tanjurima dok je još vruće.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

442 kcal

22 %

MASTI

19,00 g

26 %

KOLESTEROL

0,52 g

0 %

UH

42,00 g

15 %

PROTEINI

26,00 g

52 %

Sopas je savršen za iskorištavanje ostataka – dodaj smrznuti grašak, kukuruz, blitvu, kupus ili što već imaš pri ruci. Umjesto tjestenine možeš koristiti rižu, a ako koristiš ostatke pečene piletine s kostima, temeljac možeš napraviti sam.

 ​​​​​​​Okrijepi se i ovom sjajnim juhama!

juha s griz noklicama Možda vas zanima... RECEPT DANA Domaća pileća juha s griz noklicama Recepti tortilla soup Možda vas zanima... Aromatična juha s rezancima od tortilja Recepti francuska juha od luka Možda vas zanima... Francuska juha od luka, klasik koji obožavamo! Recepti krem juha od gljiva Možda vas zanima... Najbolja krem juha od gljiva ikad! Isprobaj je s nama! Recepti Juha od buče Možda vas zanima... Nema jeseni bez juhe od buče, a ova nam je najbolja! Recepti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.