Recepti 19. prosinca 2016.

Savršeno kremaste prokulice sa sirom i slaninom

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Genijalan brzinski ručak koji će vas oduševiti kremastom teksturom i neodoljivim okusima

Za pripremu ovog jednostavnog, ali tako neodoljivog jela potrebni su vam samo najbolji sastojci - slanina, prokulice i sir. Slaninu nasjeckajte pa je kratko popržite na tavi. Kada dobije hrskavu koricu, maknite iz tave, a na tu istu masnoću dodajte prokulice.

Pustite da poprime boju i arome slanine pa ih spremite na tanjur ili posudicu za kasnije. Na istu tavu dodajte maslac, sitno sjeckani luk i češnjak. Pirjajte dok povrće lagano ne omekša. Dodajte dvije žlice brašna, dobro pomiješajte pa ubacite vrhnje za kuhanje. Začinite soli i paprom. Kratko kuhajte dok se vrhnje ne zagrije i postane gušće pa dodajte ribani sir po želji. Dodajte ostatak začina po želji, a zatim u umak ubacite prokulice i slaninu.

Pustite da se lagano zagriju pa prebacite sve u vatrostalnu posudu, pospite s ostatkom slanine, krušnim mrvicama i malo sira. Zapecite na 200 stupnjeva oko pola sata. Ovakvo slasno jelo možete poslužiti uz jednostavnu, kuhanu rižu, tjesteninu ili neki drugi prilog po želji, a ukusno će biti i samo za sebe uz veliku zdjelu zelene salate.

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu!
Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.