Recepti 17. veljače 2017.

Đenje! Brzi desert od kruške, jogurta i lješnjaka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zasladite se na najljepši mogući način - kremastim desertom od grčkog jogurta, pirjanih krušaka i tostiranih lješnjaka. Za prste polizati!

Spoj prozračne kreme od jogurta, pirjanih kruški s mirisnim začinima i hrskavih tostiranih lješnjaka ostavit će vas bez riječi. Ovaj nezamislivo lagan desert priprema se brzinski, a nestaje u trenu.

U pirjane kruške možete dodati i kakav alkohol po želji, samo ga pustite da do kraja ispari kako svojim aromama ne bi preuzeo čitav desert. Također, čokoladne šare po vrhu deserta bit će odličan i efektan dodatak!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Potrebno vam je:

  • 1 šalica grčkog jogurta
  • 2 žlice meda
  • 5 žlica slatkog vrhnja
  • 2 kruške
  • 1 žlica maslaca
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • Prstohvat cimeta
  • Prstohvat anisa
  • Šaka lješnjaka

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, po papiru za pečenje rasporedite lješnjake i tostirajte ih pet do deset minuta.
  2. Za to vrijeme grčki jogurt pomiješajte sa slatkim vrhnjem i medom.
  3. Miksajte mikserom dok ne dobijete nešto gušću i prozračniju kremu.
  4. Kruške nasjeckajte.
  5. Na tavi otopite žlicu maslaca, dodajte kruške i žlicu smeđeg šećera.
  6. Kuhajte dok kruška ne omekša.
  7. Dodajte cimet i anis i kuhajte još minutu, dvije.
  8. Maknite s vatre i ohladite.
  9. U čašu dodajte nekoliko žlica kreme od jogurta, kruške i pospite nasjeckanim tostiranim lješnjacima.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.