gastro postao
Zasladite se na najljepši mogući način - kremastim desertom od grčkog jogurta, pirjanih krušaka i tostiranih lješnjaka. Za prste polizati!
Spoj prozračne kreme od jogurta, pirjanih kruški s mirisnim začinima i hrskavih tostiranih lješnjaka ostavit će vas bez riječi. Ovaj nezamislivo lagan desert priprema se brzinski, a nestaje u trenu.
U pirjane kruške možete dodati i kakav alkohol po želji, samo ga pustite da do kraja ispari kako svojim aromama ne bi preuzeo čitav desert. Također, čokoladne šare po vrhu deserta bit će odličan i efektan dodatak!
Potrebno vam je:
- 1 šalica grčkog jogurta
- 2 žlice meda
- 5 žlica slatkog vrhnja
- 2 kruške
- 1 žlica maslaca
- 2 žlice smeđeg šećera
- Prstohvat cimeta
- Prstohvat anisa
- Šaka lješnjaka
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, po papiru za pečenje rasporedite lješnjake i tostirajte ih pet do deset minuta.
- Za to vrijeme grčki jogurt pomiješajte sa slatkim vrhnjem i medom.
- Miksajte mikserom dok ne dobijete nešto gušću i prozračniju kremu.
- Kruške nasjeckajte.
- Na tavi otopite žlicu maslaca, dodajte kruške i žlicu smeđeg šećera.
- Kuhajte dok kruška ne omekša.
- Dodajte cimet i anis i kuhajte još minutu, dvije.
- Maknite s vatre i ohladite.
- U čašu dodajte nekoliko žlica kreme od jogurta, kruške i pospite nasjeckanim tostiranim lješnjacima.
U slast!