gastro postao
Kremšnite su jedna od najpopularnijih slastica
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 488
Potrebno vam je
- 500 g tijesto za savijače
- 6 kom jaje kokošje
- 350 g šećer, kristal
- 100 g oštro brašno
- 750 ml mlijeko kravlje (1.8% masti )
- 500 ml vrhnje za šlag
- šećer, u prahu
Priprema
- Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
- Miksajte bjelanjke pa prije kraja polako dodajte pola količine šećera (175 grama).
- Stavite 550 mililitara mlijeka da zakuha.
- Izmiksajte žumanjke s ostatkom šećera te dodajte brašno i ostatak mlijeka (200 ml).
- Kad mlijeko zakuha, maknite ga s vatre i ulijte smjesu sa žumanjcima. Stalno miješajte. Stalno miješajte.
- Vratite na vatru, neprestano miješajte i, kad zakuha, kuhajte još dvije-tri minute.
- U toplu kremu oprezno kuhačom umiješajte bjelanjke.
- Ispecite dva lista lisnatog tijesta veličine lima.
- U lim stavite jedan ispečeni list, izlijte kremu i poravnajte. Stavite šlag po kremi.
- Drugi ispečeni list izrežite na kockice, cca 4x6 komada (ukupno 24 komada). Stavite je na šlag te pospite šećerom u prahu. Poslužite hladno.
Izvor Uskrsna kuharica 24sata