Recepti 03. listopada 2014.

Kremšnite s rumom

gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljena poslastica obogaćena rumom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 25

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 317

Kremšnite

  • 1 kom lisnato tijesto
  • 1.50 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 8 kom jaje kokošje
  • 200 g gustin
  • 1 žlica tamni rum
  • 1 mala žlica limunova korica
  • 1 kom vanilija, štapić
  • 10 žlica šećer, kristal

Šlag

  • 1 l vrhnje za šlag

Priprema

  1. Lisnato tijesto razvucite u dvije kore, stavite na namašćen lim i pecite na 200°c dok ne bude zlatno-žuto.
  2. Mlijeko i štapić vanilije stavite kuhati, no prethodno odvojite dva dl mlijeka koje ćete dodati smjesi žumanjaka i gustina. Žumanjke i šećer (5 žlica) umutite, dodajte rum i limunovu koru pa zatim dodajte mlijeko i gustin. Dobro umutite i pazite da ne bude grudica. Kad je mlijeko prokuhalo, izvadite štapić vanilije i polagano ga ulijte u smjesu od žumanjaka pa vratite na vatru. Kuhajte dok se ne zgusne.
  3. Skinite s vatre, pustite da se malo ohladi pa umutite snijeg od bjelanjka s pet žlica šećera. Bjelanjak zatim umutite u žumanjak. Kremu premažite na pečeno lisnato tijesto, pustite da se ohladi i premažite šlagom koji ste napravili prema uputama na vrećici.
  4. Prekrijte drugom korom koju ste narezali na kocke. Prema želji, pospite šećerom u prahu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.