Recepti 03. listopada 2014.

Kroasani s orasima, bademima i cimetom

gastro postao gastro.24sata.hr
Varijanta mnogima omiljenog doručka s orasima, bademima i cimetom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 474

Potrebno vam je

  • 750 g tijesto za savijače
  • 200 g orah, sirovi
  • 100 g integralni keksi
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 70 g šećer, u prahu
  • 200 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Pripremite tijesto prema osnovnom receptu i ostavite ga u hladnjaku. Usitnite orahe i kekse pa ih pomiješajte sa šećerom te prelijte mlijekom. Sve stavite u lonac pa kuhajte dok ne dobijete gotovo jednoličnu i glatku smjesu. Ohladite kremu.
  2. Izrežite trokute od tijesta za kroasane i u svaki stavite po žličicu nadjeva. Uvijte i ostavite da odstoje u limu za pečenje desetak minuta. Premažite istučenim jajetom i pecite 20 minuta na 180°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.