gastro postao
Krokete obožavamo samo tako, a tek kad su napravljeni od ukusnog slanutka....
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 304
Potrebno vam je
- 250 g slanutak, konzerva
- 150 g krumpir, zreli
- 2 žlica peršin, list
- 1 prstohvat menta
- 1 kom jaje kokošje
- 4 kom rajčica, crvena
- 1 režanj češnjak
- 1 prstohvat celer, list
- 3 kom krastavci, kiseli
- 1 prstohvat kumin, mljeveni
- 3 kriška kruh pšenični, bijeli
- 2 žlica ulje suncokretovo
- pšenično brašno, bijelo
- 1 kom čili papričica
- sol
Priprema
- Krumpir pristavite u hladnu vodu i neka vrije 10 min. Ogulite ga i protisnite.
- Ocijedite pa zgnječite slanutak. Nasjeckajte češnjak pa mikserom miješajte slanutak, češnjak, peršin, metvicu, sol i krumpir.
- Vlažnim dlanovima oblikujte male krokete, uvaljajte ih u brašno, zatim u stučeno jaje, te u mrvice svježeg kruha bez korice.
- Poslažite krokete na nauljeni lim te pecite oko 10 minuta u pećnici, zagrijanoj na 200 stupnjeva.
- Rajčice nasjeckajte, zatim mikserom pomiješajte sa 2 žlice maslinova ulja, malo soli i 2-3 listića celera.
- Ocijeđeni kiseli krastavac tanko narežite i pospite kimom.