Recepti 17. svibnja 2016.

Kroketi od slanutka

Kroketi od slanutka
gastro postao gastro.24sata.hr
Krokete obožavamo samo tako, a tek kad su napravljeni od ukusnog slanutka....

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 304

Potrebno vam je

  • 250 g slanutak, konzerva
  • 150 g krumpir, zreli
  • 2 žlica peršin, list
  • 1 prstohvat menta
  • 1 kom jaje kokošje
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 1 režanj češnjak
  • 1 prstohvat celer, list
  • 3 kom krastavci, kiseli
  • 1 prstohvat kumin, mljeveni
  • 3 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom čili papričica
  • sol

Priprema

  1. Krumpir pristavite u hladnu vodu i neka vrije 10 min. Ogulite ga i protisnite.
  2. Ocijedite pa zgnječite slanutak. Nasjeckajte češnjak pa mikserom miješajte slanutak, češnjak, peršin, metvicu, sol i krumpir.
  3. Vlažnim dlanovima oblikujte male krokete, uvaljajte ih u brašno, zatim u stučeno jaje, te u mrvice svježeg kruha bez korice.
  4. Poslažite krokete na nauljeni lim te pecite oko 10 minuta u pećnici, zagrijanoj na 200 stupnjeva.
  5. Rajčice nasjeckajte, zatim mikserom pomiješajte sa 2 žlice maslinova ulja, malo soli i 2-3 listića celera.
  6. Ocijeđeni kiseli krastavac tanko narežite i pospite kimom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.