Recepti Uskrs 04. travnja 2021.

Uskrsna inovacija: kruh s komadićima šunke

Uskrs
25 MIN
40 MIN
12
SREDNJE
Kruh s komadićima šunke
Kruh s komadićima šunke - recept by Darko Kontin
foto: Darko Kontin
Umjesto šunke u kruhu ovaj put donosimo recept za - kruh s komadićima šunke. Autor recepta je food bloger Darko Kontin

Šunka u kruhu je sinonim za uskrsni stol. Tako je barem u mojoj obitelji, a vjerujem da je slično i kod mnogih od vas... Riječ je o klasiku koji ne treba mijenjati niti unaprjeđivati, ali to ne znači da nam to jelo ne može biti inspiracija za neke nove recepte.

Šunku sam nasjeckao na kockice, a kruh sam umijesio normalno, bez mlijeka. Spojio sam ta 2 sastojka i dobio ovaj ukusni domaći kruh sa slasnim komadićima šunke u svakom drugom zagrizu. 

Sretan Uskrs i u slast!

Placke Možda vas zanima... PLACKE Jedinstvena brza slastica iz bakine kuhinje Recepti

Kruh s komadićima šunke | Author: Darko Kontin Kruh s komadićima šunke - recept by Darko Kontin foto: Darko Kontin

Druge recepte potraži na blogu Darkova web kuharica te pratećim Facebook i Instagram profilima. 

Ne gasi ekran dok kuham

Kruh s komadićima šunke
25 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Glatko brašno 200 g
  • Oštro brašno 300 g
  • Voda 300 ml
  • Instant kvasac 7 g
  • Sol 1 žličica
  • Šećer 1 žličica
  • Kuhana šunka 100 g
Postupak
  1. Kuhanu šunku nareži na kockice.


  2. U dubokoj posudi pomiješaj dvije vrste brašna, suhi kvasac, sol i šećer. Ulij toplu vodu, dodaj kuhanu šunku pa poveži sve sastojke.


  3. Kada zamijesiš tijesto, nastavi ga mijesiti sve dok ne postane glatko na dodir i počne se malo odvajati od prstiju. Tijesto mora biti vlažno na dodir i malo se lijepiti za prste.


  4. Tijesto ostavi na toplom mjestu, prekriveno kuhinjskom krpom, da se diže otprilike sat vremena ili dok se ne udvostruči.


  5. Tijesto je potrebno premijesiti kako bi se iz tijesta izbacio sav zrak.


  6. Tijesto na kraju stavi u kalup za kruh i pusti ga tamo da se dodatno diže barem 30 minuta.


  7. Kruh peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 35-40 minuta.


  8. Kada je kruh pečen, pokrij ga s krpom i pusti da se ohladi prije rezanja i posluživanja. Dobar tek!


Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.