Recepti 13. listopada 2014.

Kruh s mediteranskim travama

Kruh s mediteranskim travama
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj kruh možete napraviti i bez mediteranskih trava kao fini bijeli kruh ili kao male kruščiće u kalupima od muffina

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 671

Potrebno vam je

  • 3 šalica voda
  • 1 mala žlica sol
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 1 žlica med, vrcani
  • 6.50 šalica brašno za dizana tijesta
  • 1 kom suhi kvasac
  • ulje, biljno
  • 2 mala žlica ružmarin
  • 2 mala žlica kadulja
  • 2 mala žlica sušeni timijan
  • 2 mala žlica bosiljak, vezica
  • 1 mala žlica zvjezdasti anis

Priprema

  1. U sve kruhove stavljam sjemenka anisa jer mi jednostavno donosi miris dobrog kruha. Ako koristite svježe bilje dobro ga je kuhinjskim škarama prije isjeckati u zdjelicu i odstraniti tvrde dijelove biljke. Ako se koristi suho začinsko bilje onda ga se stavlja nešto manje jer je intenzivnijeg mirisa.
  2. Kvasac razlomiti, staviti malo šećera i zaliti s malo mlake vode, pomiješati i pustiti da se diže 15-20 min. Ako koristite suhi kvasac dovoljno ga je razmutiti u mlakoj vodi.
  3. U prosijano brašno staviti sol, ostatak vode, ulja, kvasac, dodati začinsko bilje. Pustiti tijesto da se diže 1 sat, nakon toga ga ponovo izraditi (postupak nije nužan ako se ostavi kruh 2 sata tijesto će na sobnoj temperaturi pokriveno učiniti svoje.
  4. Oblikovati kruh i peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Peći oko 45 do 50 minuta. Kruh pustiti da odstoji 15 min.

Izvor Lorenka Copić i Đurđica Protić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.