gastro postao
Ovaj kruh možete napraviti i bez mediteranskih trava kao fini bijeli kruh ili kao male kruščiće u kalupima od muffina
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 671
Potrebno vam je
- 3 šalica voda
- 1 mala žlica sol
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 1 žlica med, vrcani
- 6.50 šalica brašno za dizana tijesta
- 1 kom suhi kvasac
- ulje, biljno
- 2 mala žlica ružmarin
- 2 mala žlica kadulja
- 2 mala žlica sušeni timijan
- 2 mala žlica bosiljak, vezica
- 1 mala žlica zvjezdasti anis
Priprema
U sve kruhove stavljam sjemenka anisa jer mi jednostavno donosi miris dobrog kruha. Ako koristite svježe bilje dobro ga je kuhinjskim škarama prije isjeckati u zdjelicu i odstraniti tvrde dijelove biljke. Ako se koristi suho začinsko bilje onda ga se stavlja nešto manje jer je intenzivnijeg mirisa.
- Kvasac razlomiti, staviti malo šećera i zaliti s malo mlake vode, pomiješati i pustiti da se diže 15-20 min. Ako koristite suhi kvasac dovoljno ga je razmutiti u mlakoj vodi.
- U prosijano brašno staviti sol, ostatak vode, ulja, kvasac, dodati začinsko bilje. Pustiti tijesto da se diže 1 sat, nakon toga ga ponovo izraditi (postupak nije nužan ako se ostavi kruh 2 sata tijesto će na sobnoj temperaturi pokriveno učiniti svoje.
- Oblikovati kruh i peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Peći oko 45 do 50 minuta. Kruh pustiti da odstoji 15 min.