gastro postao
                                            
                                        
                                    Ovim neobičnim domaćim kruhom s paprikom i sirom oduševit ćete goste
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 65
Ostalo
- 2 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
 - 2 šalica pšenično brašno, bijelo
 
Pire
- 800 g krumpir, zreli
 - sol
 - 40 g maslac, neslani
 - 50 ml mlijeko kravlje, punomasno
 
Nadjev
- 1 šalica crvena paprika
 - 1 šalica parmezan
 - 0.50 šalica sjemenke sezama, oljuštene suhe
 
Priprema
- Napravite pire. Narežite krumpire na kockice i skuhajte u vrućoj zasoljenoj vodi. Zgnječite ih, umiješajte maslac i mlijeko pa dobro izmiksajte. Ugrijte pećnicu na 220°C.
 - Namastite lim za pečenje i ostavite sa strane. Kruh možete napraviti u jednom komadu, ali i u kalupima za muffine. Za tijesto izmiksajte brašno i kiselo vrhnje. Možete tijesto zamijesiti i rukama. Pobrašnite radnu površinu. Pripremate li kruh u kalupima za muffine, učinite to ovako - na radnu površinu stavite kuglicu tijesta veličice loptice za golf. Izravnajte je rukama pa nadjenite s nekoliko žličica pirea i žličicom na sjeckane paprike te sira. Krajeve podignite prema gore i spojite rubove prstima.
 - Namastite kalup i unutra stavite tijesto. Prema želji, pospite sezamom i pecite 30-35 minuta. Ako ih pripremate u komadu, poredajte kuglice od tijesta stisnute jedna uz drugu u lim za pečenje.
 
Izvor Skuhatćute