gastro postao
Ovim neobičnim domaćim kruhom s paprikom i sirom oduševit ćete goste
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 65
Ostalo
- 2 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
- 2 šalica pšenično brašno, bijelo
Pire
- 800 g krumpir, zreli
- sol
- 40 g maslac, neslani
- 50 ml mlijeko kravlje, punomasno
Nadjev
- 1 šalica crvena paprika
- 1 šalica parmezan
- 0.50 šalica sjemenke sezama, oljuštene suhe
Priprema
- Napravite pire. Narežite krumpire na kockice i skuhajte u vrućoj zasoljenoj vodi. Zgnječite ih, umiješajte maslac i mlijeko pa dobro izmiksajte. Ugrijte pećnicu na 220°C.
- Namastite lim za pečenje i ostavite sa strane. Kruh možete napraviti u jednom komadu, ali i u kalupima za muffine. Za tijesto izmiksajte brašno i kiselo vrhnje. Možete tijesto zamijesiti i rukama. Pobrašnite radnu površinu. Pripremate li kruh u kalupima za muffine, učinite to ovako - na radnu površinu stavite kuglicu tijesta veličice loptice za golf. Izravnajte je rukama pa nadjenite s nekoliko žličica pirea i žličicom na sjeckane paprike te sira. Krajeve podignite prema gore i spojite rubove prstima.
- Namastite kalup i unutra stavite tijesto. Prema želji, pospite sezamom i pecite 30-35 minuta. Ako ih pripremate u komadu, poredajte kuglice od tijesta stisnute jedna uz drugu u lim za pečenje.
Izvor Skuhatćute