Recepti 03. listopada 2014.

Kruh s paprikama i krumpirima

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovim neobičnim domaćim kruhom s paprikom i sirom oduševit ćete goste

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 65

Ostalo

  • 2 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo

Pire

  • 800 g krumpir, zreli
  • sol
  • 40 g maslac, neslani
  • 50 ml mlijeko kravlje, punomasno

Nadjev

  • 1 šalica crvena paprika
  • 1 šalica parmezan
  • 0.50 šalica sjemenke sezama, oljuštene suhe

Priprema

  1. Napravite pire. Narežite krumpire na kockice i skuhajte u vrućoj zasoljenoj vodi. Zgnječite ih, umiješajte maslac i mlijeko pa dobro izmiksajte. Ugrijte pećnicu na 220°C.
  2. Namastite lim za pečenje i ostavite sa strane. Kruh možete napraviti u jednom komadu, ali i u kalupima za muffine. Za tijesto izmiksajte brašno i kiselo vrhnje. Možete tijesto zamijesiti i rukama. Pobrašnite radnu površinu. Pripremate li kruh u kalupima za muffine, učinite to ovako - na radnu površinu stavite kuglicu tijesta veličice loptice za golf. Izravnajte je rukama pa nadjenite s nekoliko žličica pirea i žličicom na sjeckane paprike te sira. Krajeve podignite prema gore i spojite rubove prstima.
  3. Namastite kalup i unutra stavite tijesto. Prema želji, pospite sezamom i pecite 30-35 minuta. Ako ih pripremate u komadu, poredajte kuglice od tijesta stisnute jedna uz drugu u lim za pečenje.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.