Recepti 03. listopada 2014.

Krumpir-košarice s pršutom

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivi oblik krumpira

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 10

Potrebno vam je

  • 4 kom krumpir, zreli
  • 8 kriška pršut
  • 1 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
  • 0.25 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 4 žlica maslac, slani
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 1 šalica parmezan
  • 8 kom mladi luk

Priprema

  1. Krumpire u kori izbodite pa pecite sat vremena na 180°c.
  2. U međuvremenu popržite nasjeckanu slaninu ili pršut na tavi. Kad su krumpiri pečeni, hladite ih deset minuta. Prerežite ih na polovice pa žlicom izdubite sredinu. Nju pomiješajte s kiselim vrhnjem, maslacem, solju, paprom, 1/2 šalice sira, polovicom sjeckanoga mladog luka i mlijekom.
  3. Sve izmiksajte dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu. Rasporedite je po korama krumpira pa pokrijte ostatkom sira, mladog luka i slaninom.
  4. Vratite u pećnicu i pecite još 15-ak minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.