gastro postao
Neodoljivi oblik krumpira
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 10
Potrebno vam je
- 4 kom krumpir, zreli
- 8 kriška pršut
- 1 šalica vrhnje kiselo (12% masti)
- 0.25 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 4 žlica maslac, slani
- 0.50 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 1 šalica parmezan
- 8 kom mladi luk
Priprema
- Krumpire u kori izbodite pa pecite sat vremena na 180°c.
- U međuvremenu popržite nasjeckanu slaninu ili pršut na tavi. Kad su krumpiri pečeni, hladite ih deset minuta. Prerežite ih na polovice pa žlicom izdubite sredinu. Nju pomiješajte s kiselim vrhnjem, maslacem, solju, paprom, 1/2 šalice sira, polovicom sjeckanoga mladog luka i mlijekom.
- Sve izmiksajte dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu. Rasporedite je po korama krumpira pa pokrijte ostatkom sira, mladog luka i slaninom.
- Vratite u pećnicu i pecite još 15-ak minuta.
Izvor Skuhatćute