Tradicionalno, krumpir na tirolski je ukusan i zadovoljavajuć način iskorištavanja jučerašnjih ostataka. Odličan je kao ručak koji se dijeli iz tave i zapravo ga je vrlo lako i jednostavno pripremiti.
Osim toga, ovo je i vrlo zasitan obrok pa ne čudi da ga vole, primjerice, i planinari nakon napornih uspona. Osim toga, kod ovog je jela izvrsno i to što možeš upotrijebiti sve sastojke koji su ti ostali od jučerašnjeg ručka – pa nam se sviđa jer je ujedno i štedljiv način kojim brinemo i o zaštiti okoliša i o svom kućnom budžetu.
Savjet više: Uz krumpir na tirolski vrlo ukusan dodatak je - jaje na oko.
Krumpir na tirolski
Sastojci (za 4 osobe):
- 800 g kuhanog krumpira
- 200 g kuhane govedine iz juhe, narezane na komadiće
- 100 g ploški dimljene slanine
- 2 luka
- 2 žlice maslaca
- 150 g polovica mini rajčica
- sol i papar
- ½ žličice mljevene paprika
- ½ žličice sušene majčine dušice
- ½ žličice mažurana
- listići mažurana za posipanje
Sastojci:
- Krumpir oguli i nareži na ploške. Govedinu i slaninu nareži na trakice. Luk oljušti i nareži na 8 dijelova. Zagrij malo maslaca te na njemu poprži slaninu i luk. Dodaj govedinu pa začini solju, paprom i mljevenom paprikom. Još malo propirjaj pa izvadi.
- Krumpir poprži u preostaloj masnoći. Dodaj slaninu i rajčice te ih poprži. Začini solju, paprom, majčinom dušicom i mažuranom. Ukrasi listićima mažurana.
- Ako želiš, ovo fino jelo možeš poslužiti s jednim ili dva jaja na oko!