Recepti 17. srpnja 2020.

Krumpir punjen piletinom - ovo jelo moraš probati

foto: Guliver/Shutterstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Svi smo probali krumpir s piletinom, ali piletinu u krumpiru baš i ne! Čini se da ćemo to od sada ipak češće spravljati

Krumpir volimo na sve načine i zato nam nikad nije dosta novih ideja i recepata s ovom jednostavnom, a svestranom namirnicom. Budući da smo svi odavno probali piletinu s krumpirom, ovaj će recept oduševiti sve ljubitelje takve klasične kombinacije, ali na malo maštovitiji način. Piletina u krumpiru iznimno je jednostavna za pripremu, a oduševit će okusom svakog tko je proba. Ovaj primamljiv recept s nama je podijelio chef Matko Bukovec, a u nastavku donosimo i video u kojem  možeš pogledati način pripreme. Dobar tek! 

 | Author: PR foto: PR

Sastojci:

  • 400 g PP Medaljona pilećeg filea
  • 400 g kuhanoga krumpira s korom
  • 100 g mladog luka
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 60 g cheddar sira
  • 5 g dimljene paprike
  • 2 g granulata češnjaka
  • 3 g soli
  • 1 g majčine dušice
  • 1 g šarenog papra
  • 2 dcl tekućeg jogurta
  • maslinovo ulje

Priprema:

  1. Meso očistiti, začiniti suhim začinima i jogurtom te ostaviti da se marinira tijekom noći. 
  2. Marinirano meso peći na umjerenom ili slabom žaru kratko sa svih strana. 
  3. Na pola obrađenu piletinu staviti u posudu ili lonac da se "odmori".
  4. U međuvremenu skuhani krumpir prerezati po dužini na pola, ali ne do kraja. Izdubiti malo sredinu krumpira kako bi bilo mjesta za punjenje. 
  5. Ostatke krumpira malo usitniti, staviti u posudu i pomiješati s kiselim vrhnjem, ribanim sirom, nasjeckanim mladim lukom te sve začiniti solju i paprom. 
  6. Piletinu narezati na manje ploške i napuniti njima krumpir. Zatim dodati pripremljeno punjenje i na kraju naribati još sira.
  7. Krumpire vratiti na roštilj, poklopiti aluminijskom folijom i peći oko 5 minuta. 
  8. Poslužiti s umacima po želji. 

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.