Svi smo probali krumpir s piletinom, ali piletinu u krumpiru baš i ne! Čini se da ćemo to od sada ipak češće spravljati
Krumpir volimo na sve načine i zato nam nikad nije dosta novih ideja i recepata s ovom jednostavnom, a svestranom namirnicom. Budući da smo svi odavno probali piletinu s krumpirom, ovaj će recept oduševiti sve ljubitelje takve klasične kombinacije, ali na malo maštovitiji način. Piletina u krumpiru iznimno je jednostavna za pripremu, a oduševit će okusom svakog tko je proba. Ovaj primamljiv recept s nama je podijelio chef Matko Bukovec, a u nastavku donosimo i video u kojem možeš pogledati način pripreme. Dobar tek!
Sastojci:
- 400 g PP Medaljona pilećeg filea
- 400 g kuhanoga krumpira s korom
- 100 g mladog luka
- 100 g kiselog vrhnja
- 60 g cheddar sira
- 5 g dimljene paprike
- 2 g granulata češnjaka
- 3 g soli
- 1 g majčine dušice
- 1 g šarenog papra
- 2 dcl tekućeg jogurta
- maslinovo ulje
Priprema:
- Meso očistiti, začiniti suhim začinima i jogurtom te ostaviti da se marinira tijekom noći.
- Marinirano meso peći na umjerenom ili slabom žaru kratko sa svih strana.
- Na pola obrađenu piletinu staviti u posudu ili lonac da se "odmori".
- U međuvremenu skuhani krumpir prerezati po dužini na pola, ali ne do kraja. Izdubiti malo sredinu krumpira kako bi bilo mjesta za punjenje.
- Ostatke krumpira malo usitniti, staviti u posudu i pomiješati s kiselim vrhnjem, ribanim sirom, nasjeckanim mladim lukom te sve začiniti solju i paprom.
- Piletinu narezati na manje ploške i napuniti njima krumpir. Zatim dodati pripremljeno punjenje i na kraju naribati još sira.
- Krumpire vratiti na roštilj, poklopiti aluminijskom folijom i peći oko 5 minuta.
- Poslužiti s umacima po želji.
Dobar tek!