gastro postao
Jednostavne pole koje su pune okusa i mirisa
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 81
Potrebno vam je
- 4 kom krumpijer
- 250 g špinat
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 125 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- muškatni oraščić
- sol
- svježe mljeveni papar
- 50 g gouda punomasni
Priprema
- Vilicom izbockajte krumpire po cijeloj površini. Pecite 1 sat na 220°c.
- Špinat kuhajte 1-2 minute u vrlo malo vode da listovi uvenu, dobro ocijedite i sitno nasjeckajte.
- U manjoj tavi zagrijte luk i pržite na laganoj vatri, povremeno miješajući, 3-5 minuta.
- Prerežite krumpire po pola pa žlicom izdubite unutarnjost i stavite u zdjelu. Dodajte špinat, luk, preostalo ulje iz tave, sir, muškatni oraščić, sol i papar pa dobro promiješajte.
- Smjesom nadjenite krumpir, pospite ribanom gaudom i pecite još 20 min.
Izvor Skuhatćute