Recepti 03. listopada 2014.

Krumpir punjen svježim sirom i špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavne pole koje su pune okusa i mirisa

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 81

Potrebno vam je

  • 4 kom krumpijer
  • 250 g špinat
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 125 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • muškatni oraščić
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 50 g gouda punomasni

Priprema

  1. Vilicom izbockajte krumpire po cijeloj površini. Pecite 1 sat na 220°c.
  2. Špinat kuhajte 1-2 minute u vrlo malo vode da listovi uvenu, dobro ocijedite i sitno nasjeckajte.
  3. U manjoj tavi zagrijte luk i pržite na laganoj vatri, povremeno miješajući, 3-5 minuta.
  4. Prerežite krumpire po pola pa žlicom izdubite unutarnjost i stavite u zdjelu. Dodajte špinat, luk, preostalo ulje iz tave, sir, muškatni oraščić, sol i papar pa dobro promiješajte.
  5. Smjesom nadjenite krumpir, pospite ribanom gaudom i pecite još 20 min.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.