gastro postao
Obogatite krumpir sa začinskim biljem za ukusno predjelo ili prilog glavnom jelu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 208
Potrebno vam je
- 500 g krumpir, zreli
- 1 kom luk ,crveni
- 1 vezica poriluk (cijeli)
- 1 kom poriluk (bijeli dio)
- 40 g maslac, slani
- 30 g pšenično brašno, bijelo
- 30 g pšenično brašno (puno zrno 100% )
- 10 ml limunov sok
- 0.50 čaša mlijeko kravlje, punomasno
- 1 vezica peršin, list
- 1 vezica vlasac ( listovi)
- sol
- papar
- 1 vezica dragušac
- 1 vezica kopar
- 1 vezica majčina dušica
- 1 vezica estragon
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Krumpire narežite na ploške, luk na kockice, poriluk na kolutiće.
- U zdjeli ugrijte maslac, dodajte luk i poriluk i pirjajte desetak minuta. Pospite brašnom i zalijte vrućom juhom od povrća.
- Posolite, popaprite, zakiselite limunovim sokom, umiješajte mlijeko pa kratko prokuhajte.
- Dvije trećine nasjeckanog bilja stavite u umak od luka i poriluka, dodajte ploške krumpira i kuhajte na umjerenoj vatri dok krumpir ne omekša.
- Gotov krumpir pospite preostalim začinskim biljem. Poslužite sa zelenom salatom.
Prema želji krumpir prije posluživanja možete kratko zapeći u pećnici.