Recepti 13. listopada 2014.

Krumpir sa začinskim biljem

Krumpir sa začinskim biljem
gastro postao gastro.24sata.hr
Obogatite krumpir sa začinskim biljem za ukusno predjelo ili prilog glavnom jelu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 208

Potrebno vam je

  • 500 g krumpir, zreli
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 vezica poriluk (cijeli)
  • 1 kom poriluk (bijeli dio)
  • 40 g maslac, slani
  • 30 g pšenično brašno, bijelo
  • 30 g pšenično brašno (puno zrno 100% )
  • 10 ml limunov sok
  • 0.50 čaša mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 vezica peršin, list
  • 1 vezica vlasac ( listovi)
  • sol
  • papar
  • 1 vezica dragušac
  • 1 vezica kopar
  • 1 vezica majčina dušica
  • 1 vezica estragon
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Krumpire narežite na ploške, luk na kockice, poriluk na kolutiće.
  2. U zdjeli ugrijte maslac, dodajte luk i poriluk i pirjajte desetak minuta. Pospite brašnom i zalijte vrućom juhom od povrća.
  3. Posolite, popaprite, zakiselite limunovim sokom, umiješajte mlijeko pa kratko prokuhajte.
  4. Dvije trećine nasjeckanog bilja stavite u umak od luka i poriluka, dodajte ploške krumpira i kuhajte na umjerenoj vatri dok krumpir ne omekša.
  5. Gotov krumpir pospite preostalim začinskim biljem. Poslužite sa zelenom salatom.Prema želji krumpir prije posluživanja možete kratko zapeći u pećnici.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.